Electronic Beats Hungary

A csavarós tánczenék ősbrigádja, a Colorstar felrakta a netre az 1999-es első maxiját

Nem tudunk jobbat kitalálni annál, mint ahogyan egy korábbi cikkünkben jellemeztük a Colorstart: ez az a magyar zenekar, ami karrierkezdete óta képes arra a bűvésztrükkre, hogy összesodorjon a koncertjére mindenféle embert, pszichedelikusan lüktető folyamatzenéjükre ugyanúgy láttunk már rugózni klasszikus party people-t, mint indielover egyetemistát, gitárbarátot vagy ozorai őslakost.

Idén van negyed százada annak, hogy először színpadra álltak a Szigeten, ezért úgy döntöttek, a komoly évforduló ünnepléseként huszonöt héten keresztül idézik fel az elmúlt évek eseményeit a szociálismédiában. A srácoknál így most 1999-et írunk, az azonos című maxi megjelenésének évét, ami most először jelenik meg digitális formában – az elmúlt több mint két évtizedben csak fizikai hordozón létezett.

De most itt van Spotify-on, és el lehet indítani YouTube-on is a három trekket, ami az időben visszautaztatva kristálytisztán megmutatja, miért is terelődött össze mindig eklektikus közönség ugrálni a Colorstarra. Az Álomadalom ráadásul nem kisebb inspirációs forrásból táplálkozott, mint az Underworld máig bolygószerte hivatkozási alapként tekintett Born Slippyje.

A jubileumi évben a zenekar még számos meglepetéssel készül. A 25 év történéseit a Facebook-oldalukon követhetjük, élőben pedig első idei budapesti koncertjükön, augusztus 27-én találkozhatunk velük a Kobuciban, de fellépnek a Fishing On Orfűn is.

Published August 25, 2021.