Electronic Beats Hungary

Sven Väth leporolta, felhangosította, és most megosztotta az 1996-os első Cocoon buli hanganyagát

Negyed évszázados lett a máig izgága Sven Väth legdrágább gyermeke, az ibizai Cocoon bulisorozat. Amiből aztán egy mesés lemezkiadó is kinőtt, most azonban a kiadó emberei úgy döntöttek, hogy megünneplik a kezdetek kezdetét – azzal, hogy előszedik ezt a huszonöt évvel ezelőtti felvételt, ami kvázi lerakta az alapkövét egy hosszú, gyümölcsöző, később tömegekre ható történelmi folyamatnak.

Újramaszterelve Papa Sven által, a mix fantasztikus kordokumentum abból az érából, amikor még olyan természetes volt az átjárás zsánerek között, funkyhouse-ból az ipari technóba, mint ahogyan az ember megcsavarta az after közepén a nyugodalmas cigarettát.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

És aki most felült a vájbra, és szeretne tovább cocoonizálódni, például meghallgatni két nagy ember társalkodását ezekről a korai évekről, annak itt van ez a kedves videó, amiben ez megtörténik: Richie Hawtin és Sven Väth egy-egy fotelben fejtegeti, hogy az előbbi mennyire kivolt eleinte Ibizától, ahova soha nem akart visszatérni, de aztán ketten együtt törit írtak, ráadásul hétfői napokon, amikor a buliszigeten senki nem akart bulit csinálni az Amnesia nevű szuperklubban.

Itt indítható a Mixmag videója:

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

És ha még ez sem volna elégséges, amit meg tudunk érteni, akkor itt van a Cocoon kiadó húsz évét ünneplő válogatás is az év elejéről, friss zenékkel, de olyan arcoktól, akik kitéphetetlenek a label krónikájából. A lemezhez társuló PR-szavakkal pedig nehéz nem egyetérteni:

“20 év az élet bármelyik területén hosszú idő, de a technó terepén évszázadokkal is felér. A műfaj olyan gyorsan fejlődik, hogy még feleennyi időn át relevánsnak maradni sem kis teljesítmény, így az, hogy a Cocoont még mindig a műfaj egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb kiadójaként ismerik el, az alapító Sven Väth vízióját bizonyítja.”

Hadd szóljon ez is:

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Published May 04, 2021.