Electronic Beats Hungary

Sven Väth leporolta, felhangosította, és most megosztotta az 1996-os első Cocoon buli hanganyagát

Negyed évszázados lett a máig izgága Sven Väth legdrágább gyermeke, az ibizai Cocoon bulisorozat. Amiből aztán egy mesés lemezkiadó is kinőtt, most azonban a kiadó emberei úgy döntöttek, hogy megünneplik a kezdetek kezdetét – azzal, hogy előszedik ezt a huszonöt évvel ezelőtti felvételt, ami kvázi lerakta az alapkövét egy hosszú, gyümölcsöző, később tömegekre ható történelmi folyamatnak.

Újramaszterelve Papa Sven által, a mix fantasztikus kordokumentum abból az érából, amikor még olyan természetes volt az átjárás zsánerek között, funkyhouse-ból az ipari technóba, mint ahogyan az ember megcsavarta az after közepén a nyugodalmas cigarettát.

És aki most felült a vájbra, és szeretne tovább cocoonizálódni, például meghallgatni két nagy ember társalkodását ezekről a korai évekről, annak itt van ez a kedves videó, amiben ez megtörténik: Richie Hawtin és Sven Väth egy-egy fotelben fejtegeti, hogy az előbbi mennyire kivolt eleinte Ibizától, ahova soha nem akart visszatérni, de aztán ketten együtt törit írtak, ráadásul hétfői napokon, amikor a buliszigeten senki nem akart bulit csinálni az Amnesia nevű szuperklubban.

Itt indítható a Mixmag videója:

És ha még ez sem volna elégséges, amit meg tudunk érteni, akkor itt van a Cocoon kiadó húsz évét ünneplő válogatás is az év elejéről, friss zenékkel, de olyan arcoktól, akik kitéphetetlenek a label krónikájából. A lemezhez társuló PR-szavakkal pedig nehéz nem egyetérteni:

“20 év az élet bármelyik területén hosszú idő, de a technó terepén évszázadokkal is felér. A műfaj olyan gyorsan fejlődik, hogy még feleennyi időn át relevánsnak maradni sem kis teljesítmény, így az, hogy a Cocoont még mindig a műfaj egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb kiadójaként ismerik el, az alapító Sven Väth vízióját bizonyítja.”

Hadd szóljon ez is:

Published May 04, 2021.