Electronic Beats Hungary

Chlär új EP-jén a modern túlélés receptjét hozza

A berlini future techno (nem, nincs ilyen műfaj, de valahogy nevén szeretnénk nevezni, így sikerült, szerintünk amúgy tök jól!) csodagyereke, Chlär új anyaga az idén nyáron útjára engedett lemezkiadójánál, a Primal Instinctnél jött ki, amit amúgy még Alaricoval közösen avatott fel Funk Assault néven, és az önironikus nevű Minimum One Post A Week című lemezzel.

Második megjelenése a labelnek a Modern Survival EP, immáron a saját neve alatt, de továbbra is szórakoztató számcímekkel, egyben határozott gondolatisággal:

“Egy olyan korban, amikor a technológia behálózza a napjainkat, amikor a virtuális szféra alakítja interakcióinkat, és amikor az influenszing hajszolása áll a középpontban, ez az EP az emberi létezés modern szövetébe mászik bele. A Modern Survival nem pusztán pár trekk, hanem egy megrendítő elmélkedés az ősi ösztöneink és az általunk belakott merész, új világ közötti összetett táncról” – mondja a producer.

Chlär szerint ezek a zenék arra késztetik a hallgatókat, hogy elgondolkodjanak létezésünk alapvető lényegén a hipergyors ütemű technológiai fejlődés közepében.

Ez amúgy nem nehéz: a hallgatnivaló tényleg tele van disztópikus érzetekkel, amiket a tőle megszokott hardgroove-os keretbe foglal gördülékeny ritmikákkal, örvénylő szintikkel, és éppen csak szükséges hosszúságú vokálvillanásokkal. Egyértelműen az Év Egyik Technomegjelenése. És egy AI-powered klip is jár hozzá:

MÉG TÖBB JÓ TREKI EBBEN A FOLYAMATOSAN FRISSÍTETT SPOTIFY PLAYLISTÜNKBEN.

Published December 02, 2023.