Electronic Beats Hungary

Járványkezelés next level, egy budapesti fesztiváltól

A történelem által sokat marcangolt posztszovjet és balti országok zenei tehetségeit bányászó belvárosi minifesztivál és szakmai terepszemle, a Budapest Showcase Hub 2016 óta szállítja a nevezett régiók legígéretesebb előadóit a főváros szpotlámpáinak nyilalló kereszttüzébe. Meg persze az odafigyelésre érdemes helyi előadókat is, így lesz nem csak magyar és lengyel két jóbarát, hanem magyar és cseh és litván és román és észt és ukrán, és így tovább.

Azonban a koronavírus a BUSH szervezőit is megfontolásra késztette. Annyira, hogy úgy döntöttek: ha már lávaként feltörekvő külföldi zenekarokat úgysem tudnak idereptetni ebben a helyzetben, akkor felforgatják magát a formátumot, ahogyan eddig bemutatták őket. Azaz:

Tehát 2020-ban is bemutatkoznak az egyes előadók, akiket elhoztak volna, de úgy, hogy mindegyiküknek készül egy ilyen, humorban tocsogó fergeteg videó – mi már az itt látott teaser alapján is dörzsöljük a fertőtlenített tenyerünket, hogy mennyit fogunk szórakozni.

Az elgondolás mögött amúgy az a tényfelismerés áll, hogy az emberek nemigen olvasnak fellépői biókat, különösen nem olyanokról, akiket nem is ismernek. Ehhez igencsak elborult zeneőrültnek illik lenni. Gyanítjuk, a szervezők eddig is küzdöttek azzal a kihívással, hogyan mondják el az embereknek, hogy ez az énekes überjó, és az a punkbanda kihagyhatatlan, hát most egy huszárvágással – és néhány igazi vágással – feloldották ezt a gordiuszi csomót.

Érdemes lesz bekövetni a BUSH YouTube csatornáját.

Viszont, figyelem: lesz egy valódi esemény is, magyar fellépőkkel, konferenciával,

amit a vírus által meglőtt nyomorult kultúrpiaci szituációhoz idomítva ingyenessé tettek.

A38 Hajó, november 4, korai kezdés, mehet a naptárakba! Fellép IamSoyuz, Saya Noé, a Mongooz And The Magnet és a Törzs, és itt tessék legörgetni az időrendért, amihez ráadásul mi is hozzájárulunk az orrteraszon, hiszen az első magyar Telekom Electronic Beats válogatás néhány alkotója is zenélni fog, vagyis Mennydörgő, a Flanger Kids, Ben Leavez, Fausto Mercier, DJ Mesterházy és Normál Tamás.

Szóval tessék a Budapest Showcase Hubbal tartani a Facebookon, és vadul bekövetni őket a YouTube-on, ahol az elkövetkező hetekben folyamatosan érkeznek majd a viccesebbnél viccesebb bemutató vidik, igazi gerilla punk zsánerben.

Published October 28, 2020.