Electronic Beats Hungary

Budapest szubbasszus szörnyei egy válogatáson

Bár Magyarország fővárosán épp a technóforradalom seper végig annyi bulival, amennyit követni is alig lehet, érdemes nem megfeledkezni arról a szubkultúráról sem, ami mostanában talán nem annyira hangos, viszont továbbra is aktív és borzasztóan termékeny. A padlóig érő fejmozgásokat lehetővé tévő nyakcsigolyák edzéséért felelős basszus-zenékről beszélünk, amelynek fontos hazai közösségi gyűjtőtégelye és gyújtópontja a 140 BUDAPEST Facebook-csoport, ami végre kijött az első, eléggé egybenlévő válogatásával.

A csoportban ugyanis értelemszerűen egy csomó tehetséges producer is forog, így adta magát az ötlet, hogy egy csapatépítő jellegű lemez is összejöjjön. Az adminok, Bergi és Vrama 2020 végétől álltak bele a projektbe, amire 45 pályamű érkezett, és ezek közül 12 track került fel a végleges anyagra.

A válogatás fő kurátora és minőségellenőre a világszerte ismert DJ Madd volt, akinek zenéi többek közt a Tru Thoughts, Black Box, Dub-Stuy és Cosmic Bridge címkéken jelentek meg.

Az albumon végül helyet kapott reggaeből kiinduló modern dub, meditatív és atmoszférikus tételek, disszonanciával dolgozó, már-már ijesztő alienstep, technoid-törzsi bólogatós, de még egy vastag gandzsafüstbe oltott szöveges vadulás is. Indítható:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Külön érdekesség, hogy a további munkák is crowdfunding-jelleggel szerveződtek, így a mastering, grafika (lásd a nyitóképünkün, Birinyi Tamás munkája), logó és póló design is a csoport tagjainak köszönhető.

Aki támogatná is a zenészeket, az itt meg is vásárolhatja a digitális lemezt, aki mix formájában fogyasztaná, annak itt van ilyen formában is, buli pedig most szombaton!

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Keep the bass alive, bruvaz.

Kövess minket mindenhol! Ha van kedved hozzá 👇

Published September 17, 2021.