Electronic Beats Hungary

Budapest szubbasszus szörnyei egy válogatáson

Bár Magyarország fővárosán épp a technóforradalom seper végig annyi bulival, amennyit követni is alig lehet, érdemes nem megfeledkezni arról a szubkultúráról sem, ami mostanában talán nem annyira hangos, viszont továbbra is aktív és borzasztóan termékeny. A padlóig érő fejmozgásokat lehetővé tévő nyakcsigolyák edzéséért felelős basszus-zenékről beszélünk, amelynek fontos hazai közösségi gyűjtőtégelye és gyújtópontja a 140 BUDAPEST Facebook-csoport, ami végre kijött az első, eléggé egybenlévő válogatásával.

A csoportban ugyanis értelemszerűen egy csomó tehetséges producer is forog, így adta magát az ötlet, hogy egy csapatépítő jellegű lemez is összejöjjön. Az adminok, Bergi és Vrama 2020 végétől álltak bele a projektbe, amire 45 pályamű érkezett, és ezek közül 12 track került fel a végleges anyagra.

A válogatás fő kurátora és minőségellenőre a világszerte ismert DJ Madd volt, akinek zenéi többek közt a Tru Thoughts, Black Box, Dub-Stuy és Cosmic Bridge címkéken jelentek meg.

Az albumon végül helyet kapott reggaeből kiinduló modern dub, meditatív és atmoszférikus tételek, disszonanciával dolgozó, már-már ijesztő alienstep, technoid-törzsi bólogatós, de még egy vastag gandzsafüstbe oltott szöveges vadulás is. Indítható:

Külön érdekesség, hogy a további munkák is crowdfunding-jelleggel szerveződtek, így a mastering, grafika (lásd a nyitóképünkün, Birinyi Tamás munkája), logó és póló design is a csoport tagjainak köszönhető.

Aki támogatná is a zenészeket, az itt meg is vásárolhatja a digitális lemezt, aki mix formájában fogyasztaná, annak itt van ilyen formában is, buli pedig most szombaton!

Keep the bass alive, bruvaz.

Kövess minket mindenhol! Ha van kedved hozzá 👇

Published September 17, 2021.