Electronic Beats Hungary

Új magyar kiadó szökkent szárba Kozmo D és Hanussen jóvoltából, itt az első lebegős válogatás

Mielőtt bármit tennél, hadd ajánljuk figyelmedbe a frissen rilízelt SZELEKTOR 24 válogatásunkat, rajta a jelenkor izgalmas új hazai producer tehetségeivel és előadóival! ERRE TESSÉK.

Mindig öröm, amikor új történések lökdösik kicsiny kreatív zenei szcénánkat, úgyhogy itt is az örömteli beszámoló, hogy Blue Sun néven újabb független kiadóval gazdagodtunk. Yay!

A kiadó alapítói, Hanussen (Törkenczy Ármin) és a Moonbase Patel Disco-ból ismerhető Kozmo D (Papp Dávid) egyaránt ismert nevek a hazai undergroundból, sokrétű DJ-k, buli- és fesztiválszervezők (Terra Kontra, UbikEklektik). Most egy új oldalukat szeretnék bemutatni a label platformján át, ahol “a műfaji sokszínűség, a lokális zenei színtér, a kísérletezés, de legfőképpen a figyelemmel való zenehallgatás kerül előtérbe” – írják közleményükben.

Mindketten a minden idők legendás nyolcadik kerületi lemezboltjában, a Kalózban melóztak, ahol gyűjtőmániájuk és szenvedélyük hamar összeboronálta őket. Kiadójuk első nagy dobása egy 11 zenészt és producert felvonultató válogatás , ami nemcsak a zenei stílusok széles skáláját mutatja be dubtól a jazzen át az experimentálig, hanem azt is, hogy milyen egy organikus zenei közösségből született kiadvány.

A válogatásra került számok túlnyomó többsége kifejezetten erre a kiadványra készült és számos ismert, ismeretlen vagy éppen másképp ismert szerző jegyzi őket.

Például a Deep Glaze frontembere, a Yorgos néven is ismert dj/producer egy indie elektronika számmal készült (Limerence), Zahár Fanni, a rengeteg koprodukciójáról híres fuvolista, szaxofonos és DJ egy ambient-jazz kísérlettel lepi meg a hallgatót (Meltdown), feltűnik a ritkán feltűnő, de akkor mindig tartalmasat és elgondolkodtatót hozó Molnár Andris, azaz Stanley Maneuver egy éterien tekergő etűddel (Hínáros), de elfért ide a pszichedelikus progrock banda, a Sauropoda vagy a magyar jazz rap üstökösei, Orlando és Dom Beats is.

A válogatás a szokásos digitális platformokon kívül kazettán is megjelent, a számok hangulata alapján kék és narancssárga oldalra osztva: mindkét oldal utolsó száma összecseng a másik oldal első számával, így akár a végtelenségig körkörösen hallgatható úgy, hogy a zenei ív sosem szakad meg.

A kazetta megjelenését május 31-én ünnepelte a csapat a Soul Cure Records lemezboltban, ahol mostantól természetesen megtaláljátok magát a szalagos fizikai hordozót is.

Published June 01, 2024.