Electronic Beats Hungary

Best of SPOTS programajánló: divatsztorik a közösségi irodában, búcsú az Arany János utcai lángostól, savas arabok

2019-ben besercentettük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Budát látni úgy, mint eddig soha? Merényi Dávid festőművész olyan árnyalatokba vonja be a nyugisabb fővárosi utcákat ábrázoló képeit, hogy rögtön tavasznak képzeljük az utolsó cidris februári napokat is. Megnyitó kedden.

Testmolekulák keddi fellazítása a város kellős közepén? A Szimplában lesz érdemes rezgetni azokat az atomokat, ami azon túl, hogy a turistaáradat ellenére máig sem szűnt meg hiteles, cuki, és nem túlárazott színhelynek lenni, ennek tetejében a Budabeats kiadó főnökségét, DJ Gandharvát és Von Yodit látja vendégül a lemezlovaspultban. Hangulatcsiholó felvétel egy másik kedvenc szpotunkról, a Nemdebárból:

Megtörtént budapesti divatsztorik a Paulay Edében? Úgy van, azon belül is a LOFFICE coworking iroda rendezvénytermében, ahol Topor Tünde és Winkler Nóra beszélget gyerekkori ruhaélményekről, csillogó ékszertörténetekről, a társadalmi státusz játékairól. Jelentkezni kell!

Nemzetközi Chili Day tisztességes megünneplése? A Tereza étterem vállalta magára ezt a feladatot csütörtökön, a tradicionális receptúrákon túl készülve számos extra húsos és vegán fogással.

Tiszta vizet a pohárba? Igen, please. A WWF Hungary környezettudatos kerekasztala élővizeinkről ugyanezen a napon.

Csütörtöki absztrakt rotyogás a reppkrimóban? A ROOTSban általában és többnyire hiphop-orientált kisesemények történnek, de az ASAN kiadó két alakzata, az alapító Zomblaze és Planetmälcolm áll ezúttal a pultba, úgyhogy nyilván szépen struktúrált elektronikus mutációk is megszólalnak, sörrel és bólogatással egybekötve.

Könnyes búcsú egy történelmi lángostól? Az Arany János utcában legyen jelenésed pénteken már délután, számos ittas gyomor legendás megpakolóhelyén. Ami hamarosan nem lesz.

Kérem? Parancsol? Újranyit a legendás Piaf?! Újra bizony, csak Edith néven. És obskúr, mutáns, punk felütésű, öntörvényű, szabadszellemű diszkó-olvasatokkal, ahogy azt minimum elvárjuk egy ilyen legendától. Vittorio Waxman, Negro és DJ Mada a mixer mögött!

A kortárs holland klubzene pszicho-bőrös-fekete hullámának legkomolyabb meglovaglójával tartanál? A mindig elképesztő Dollkraut a LÄRMben adagol.

Modern jazzre hullana inkább a voksod? Az Ornette Coleman tiszteletére alakult Broken Shadows formáció Ajtai Péter vezetésével a mester kompozícióit alapul véve játsza a mindig megújulni képes zenei örökséget, a kollektív improvizációkon alapuló free dzsesszt. Ja, a Jedermannban, hát persze!

Szombaton feltárnád a héját a szocialista építészetnek? Ez is a múltunk szerves része, kaptunk belőle nagykanállal, hát miért is ne, pláne, ha a Mai Manó Házban tárlatvezetéssel egybekötve zajlik majd, kora délután.

Acid Arab az Akvában? Már most porolgasd le szépen a varázsszőnyeged, mert ez emlékezetes lesz.

Megvadulás az EXILES kiadóval, de a Nemzeti Múzeummal szemben? A legszebb előmelegítés március 15-e előtt két hétttel az Ambient baráti pincehelyiségében.

Kövess minket, ahol csak szeretnél!

Published December 01, 2002.