Electronic Beats Hungary

A végtelen tenger ereje tovább alakul a magyar Belau új albumán

A Colourwave az a poplemez, amitől még a balatonparti forgalmi dugó is meglágyul.

Kedves Péter korábban sundowntempónak definiálta zenei projektjét, a Buzás Krisztiánnal kibővült Belaut, amely kifejezés se nem túlzás, se nem vicceskedés, mi több, kezdetektől feltett céljuk, hogy képzeletben mindenféle tengerpartokra katapultálják a hallgató közérzetét. Ahol jó eséllyel még egy képzeletbeli naplemente is helyet kap.

Ez a kicsit sem képzeletbeli szándék lassacskán, de teljes joggal egyre több támogatóra talált, hiszen a rádiók is ráugrottak a dalokra, a misztikus klippel kísért Island of Promise című szám a HBO-s Aranyélet sorozat zenéi között is helyet kapott, négy év alatt 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan nemzetközi fesztiválokon léphettek fel, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. És ha ennyi számmisztika nem volna elég: nemrég átlépték az egymilliós álomhatárt, ami a streames lejátszásokat illeti.

A 2017-es The Odyssey című debütlemez után pedig befutott a második albumuk, a Colourwave, ott véve fel a fonalat, ahol az elejtődött: a sós habok mosta fehér homokban.

„A Colourwave egy többrétegű koncepció, ami utat próbál mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé, összekeverve a természet zaját letisztult, modern megoldásokkal. A lemez szellemiségét a minket körülvevő természet intelmei határozták meg, amik kapcsán a tenger továbbra is kiemelt szerepet tölt be. Folytattuk a ‘The Odyssey’ korszakból már megismert földrajzi koncepciót, ezúttal az ezerszínű Karib-térségbe megyünk a gondolatainkkal, számos nemzetközi vendégénekessel karöltve” – mondta a Belau párosa a végeredményről.

De egyébként nem is csak fejben hajóztak el a közép-amerikai térségbe, hanem ténylegesen is, hiszen gyűjtöttek-rögzítettek ott hangokat, de úgyszintén megjelennek a lemezen egzotikus hangszerek, illetve a jóval teltebb érzetért felelőssé tehető 808-as szubok, amik elegánsan és jogfolytonosan cserélték le az előző hanganyag optimista, flamenco-inspirálta (de azért inkább az indiepop biztonságos határterületein belül mozgó) gitárjait.

A Belau a jelenlegi helyzetre való tekintettel őszre halasztja európai lemezbemutató turnéját, addig viszont máris meg lehet merülni a friss sundowntempo opuszokban:

Te is írsz jó zenét? Küldd el nekünk, és kerülj fel a Telekom Electronic Beats nyári válogatására!

Published June 04, 2020.