Electronic Beats Hungary

A végtelen tenger ereje tovább alakul a magyar Belau új albumán

A Colourwave az a poplemez, amitől még a balatonparti forgalmi dugó is meglágyul.

Kedves Péter korábban sundowntempónak definiálta zenei projektjét, a Buzás Krisztiánnal kibővült Belaut, amely kifejezés se nem túlzás, se nem vicceskedés, mi több, kezdetektől feltett céljuk, hogy képzeletben mindenféle tengerpartokra katapultálják a hallgató közérzetét. Ahol jó eséllyel még egy képzeletbeli naplemente is helyet kap.

Ez a kicsit sem képzeletbeli szándék lassacskán, de teljes joggal egyre több támogatóra talált, hiszen a rádiók is ráugrottak a dalokra, a misztikus klippel kísért Island of Promise című szám a HBO-s Aranyélet sorozat zenéi között is helyet kapott, négy év alatt 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan nemzetközi fesztiválokon léphettek fel, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. És ha ennyi számmisztika nem volna elég: nemrég átlépték az egymilliós álomhatárt, ami a streames lejátszásokat illeti.

A 2017-es The Odyssey című debütlemez után pedig befutott a második albumuk, a Colourwave, ott véve fel a fonalat, ahol az elejtődött: a sós habok mosta fehér homokban.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

„A Colourwave egy többrétegű koncepció, ami utat próbál mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé, összekeverve a természet zaját letisztult, modern megoldásokkal. A lemez szellemiségét a minket körülvevő természet intelmei határozták meg, amik kapcsán a tenger továbbra is kiemelt szerepet tölt be. Folytattuk a ‘The Odyssey’ korszakból már megismert földrajzi koncepciót, ezúttal az ezerszínű Karib-térségbe megyünk a gondolatainkkal, számos nemzetközi vendégénekessel karöltve” – mondta a Belau párosa a végeredményről.

De egyébként nem is csak fejben hajóztak el a közép-amerikai térségbe, hanem ténylegesen is, hiszen gyűjtöttek-rögzítettek ott hangokat, de úgyszintén megjelennek a lemezen egzotikus hangszerek, illetve a jóval teltebb érzetért felelőssé tehető 808-as szubok, amik elegánsan és jogfolytonosan cserélték le az előző hanganyag optimista, flamenco-inspirálta (de azért inkább az indiepop biztonságos határterületein belül mozgó) gitárjait.

A Belau a jelenlegi helyzetre való tekintettel őszre halasztja európai lemezbemutató turnéját, addig viszont máris meg lehet merülni a friss sundowntempo opuszokban:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Te is írsz jó zenét? Küldd el nekünk, és kerülj fel a Telekom Electronic Beats nyári válogatására!

Published June 04, 2020.