Electronic Beats Hungary

Babé Sila lángra kap új klipjében

A női energiákat megtestesítendő - mindehhez pedig elsősorban nők segítettek neki a videó forgatásában.

Egy hónap híján most van pontosan öt éve annak, hogy Stahl Barbara belevágott a műfajba, amit nevezhetünk a neo soul legújabb hullámának vagy elektronikus R&B-nek, és olyanok fémjelzik a zsánert a nemzetközi frontokon, mint Solange, Kelela vagy Teyana Taylor. Azóta Barbiból már Babé Sila lett, talán nem függetlenül ezektől az emlegetett nemzetközi frontoktól, és tudatosan tolja ki magából a fátyolos-elegáns dalokat, amik éppen úgy működhetnek egy napfelkeltébe belegyalogláshoz, mint laptopos GDP-termelés mellé a Kelet kávézóban, vagy szíverősítőként egy csúnya breakup után. Igazából ennyi: működnek, és kész.

Legutóbbi hanganyaga a Plum EP volt még augusztusban, viszont minket ért a szerencse, hogy elsőként mutathatjuk be róla a női érzékiség és erő körül forgó dal, a Goldfish videóját, amit Ács Alíz Veronika, Takács Eszter és Riederauer Dóra álmodott meg:

A téma értelmezésén belül a történet főszereplőjeként, mint megfoghatatlan, misztikus feminin energiák megtestesítője jelenik meg az énekesnő, a klip pedig két alapelem kettősségével játszik el: vizes hatások kerülnek különleges szimbiózisba az izzó fényekkel, ezzel is megvillantva azt a mélyben kavargó női kurázsit, ami a tüzet életre lobbantja akár a víz alatt is.

De a kontrasztok a dalszövegben is tetten érhetők:

I am fine silk / You’re synthetic / Please stay the fuck away from me.

Illetve Babé Sila arra is felhívja a figyelmet a dalban, hogy jó lenne, ha a férfi (legyen szó bárkiről is) lesszíves nem összekeverni a kedvességét valamiféle gyengeséggel – ezzel pár pillanatra rögtön sokmillió nő szinkronhangjává válva.

A teljes EP-t pedig itt lehet meghallgatni:

Published November 18, 2020.