Electronic Beats Hungary

Adománygyűjtő válogatások az izraeli goafesztivál túlélőinek és a gázai palesztin civilek megsegítésére

Aligha szükséges hosszas felvezetőt írnunk arról, mi történik tőlünk egy mindössze két és fél órás repülőútnyira a Földközi-tenger keleti partján. Az október 7-én izraeliek (köztük egy sivatagi rave résztvevői) ellen elkövetett felfoghatatlanul barbár terrortámadás, aminek során másfélezer ártalmatlan embert mészároltak le válogatás nélkül a Hamász iszlamistái, majd annak folyományaképp a Gázai övezetre irányuló brutális válaszcsapás, amiben alig két hét alatt máris többezer palesztin veszítette életét az önmagában is pokolian kiszolgáltatott területen, amit már a víz- és áramutánpótlástól is elvágtak, egy újabb humanitárius katasztrófával fenyeget.

Az elektronikus zenei közösség máris reagált a történtekre a maga módján: jótékonysági válogatásokkal. Ide is rakjuk őket, mert a megvásárlásukkal innen, nagyon messziről is segíthetünk azoknak, akik rászorulnak.

Bring Them Back

A Supernova Fesztivál áldozatainak dedikált Bring Them Back válogatás a következő szöveggel került ki a Bandcampre: “Amikor a Hamász terroristái egy ilyen fegyvertelen, apolitikus csoportot vettek célba, több száz fiatal lelket, gyönyörű bulizókat, zenészeket, a béke szószólóit veszítettük el. Mind a helyi, mind a globális zenei közösséget mélyen érintette ez a felfoghatatlan tragédia. Mi elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a zene erejével segítsünk.”

Izraeli trance, techno és egyéb elektronikus zenei producerek – köztük Astrix, Red Axes, Infected Mushroom, Magit Cacoon és Vini Vici – több mint 50 eredeti számmal járultak hozzá a  válogatáshoz, amiből az összes bevétel a véres terrortámadás túlélőinek megsegítésére ajánlják fel, a mentális ellátástól kezdve az elrabolt túszok hazahozatalának támogatásáig.

C2E – Emergency for Gaza

A svéd Cease 2 Exist lemezkiadó Emergency For Gaza címmel jelentetett meg egy fundraiser válogatást, tele gondolkodós ambientekkel, drone cuccokkal, elektronikus kísérletekkel, olyan előadóktól, mint Varg, FAKETHIAS vagy Anthony Linell.

A címből már kiderülhet, hogy ez a palesztin civilek támogatására állt össze, ha egészen konktrétak akarunk lenni, akkor a befolyt profitot a Palesztin Gyermekmentő Alapítványnak ajánlják fel, ami humanitárius segélyt és orvosi ellátást biztosít az ottani gyermekek számára.

Nyitókép: Sebastian Leonhardt / Unsplash

Published October 24, 2023.