Electronic Beats Hungary

A virtuális klubozás nem váltja fel az igazit, de sokaknak segíthet

Hiánypótló dokufilmet készített a Resident Advisor a metaverzumi bulizásról, ami már évek óta létező jelenség. A 2017-ben indított VR Chat platformján hamar felütötték fejüket a virtuális klubok, és a filmben megszólalnak ezek alapítói, a párhuzamos világok szereplői is. Nagy vonalakban összefogaljuk, milyen témák hangzanak el, hogy kedvet csináljunk:

👉 25 ezer közösségileg létrehozott “világ” létezik már a VR Chatben, amikbe úgy lehet alámerülni, hogy az ember nem teszi ki a lábát otthonról. Otthon pedig nyomhatja a virtuális létezést simán egy desktop számítógépről, half-body üzemmódban, amikor csak VR szemüveg és karszenzorok vannak rajta, de egész testes ruhában is, ami egészében leköveti a mozgást.

👉 Hamar megjelentek ezen a felületen az első virtuális klubok, köztük például a Heist nevű drum & bass hely, amit egy (ugyebár nemlétező) repülőgép sötét hátuljában alakítottak ki, a (nemlétező) falakon posztereken lehet olvasni az aktuális lineupot, van dedikált ember, aki a fényeket kezeli, és így tovább. Mint egy igazi szórakozóhelyen. Persze a kisfilmben be is leshetünk ezekbe.

👉 Twitteren és privát Discord csatornákon megy ezeknek a buliknak a promója, és még egy Resident Advisor-koppintás oldal is van, ami listázza a virtuális bulikat.

👉 Melon Slices, egy texasi figura (aki egy nyúlfülű, fétisruhás mangalány képében jelenik meg a riportban) a lényegre világít rá: városában nemigen voltak olyan bulik, amikre ő elment volna, amikre viszont elment volna, azok akár konkrétan más időzónákban zajlottak, de utazgatni nem volt pénze – a virtuális partizás viszont egy huszárvágással áthidalta mindezt.

👉 Raverként számos lehetőség van az önkifejezésre, hiszen mi választjuk meg, hogy nézzünk ki, és ezt sokan arra használják fel, hogy a genderkifejeződésükkel kísérletezzenek. De arról is morfondírozik a film, hogy

számos véleménnyel szemben, miszerint ezek a virtuális terek csak a valóságtól menekülésről szólnak, sokaknak segít változtatni a való életükben is, például jobban megnyílni embertársaik felé.

👉 Hogy a jövő mit hordoz? Talán a virtuális és a valóságos crossoverjét, amire még nincs lehetőség, de egyszer talán lesz.

ITT INDÍTHATJÁTOK A TELJES FILMET:

Follow 4 follow 4 follow:

Published September 29, 2022.