Electronic Beats Hungary

A Nap Videója: a Chemical Brothers megfejti a kacsakövezés ősi titkát

Mondjuk ki, mert mondjuk ki: elég menőt húzott a történelmi elektronikus zenei duó, a Chemical Brothers új videoklipjében. Mármint azon túl, hogy a rendező, Pensacola eleve szédületesen gyönyörű filmes narratívát gördít benne elénk.

A friss lemezükön is megtalálható Skipping Like A Stone címét ugyanis nem csak szó szerint vették, de a videó főszereplője az a Kurt Steiner – becenevén: Hegyi Ember -, aki 2013 óta a legtöbbet pattanó kacsakő címének Guiness-rekorder birtokosa: az általa elhajított lapos kavics egymást után 88-szor pattant a pennsylvaniai Allegheny erdő tavának felszínén. Azóta veretlen.

A klipben a mágikus kavics újra repül, de ezúttal a vidéki folyóparttól egészen egy pszichedelikus negyedik dimenzióig is eljut – de szpojlerből legyen ennyi elég, inkább nézzétek:

A hónap elején megjelent For That Beautiful Feeling a Chemical Brothers tizedik stúdióalbuma. Az LP megjelenése előtt a duó egy új retrospektív könyv részleteit is bejelentette, amely a kilencvenes évek elejétől egészen a mai fesztiválos és arénás headliner show-kig mutatja be a páros felemelkedését. Van is mit bemutatni, mert olyanok mellett tették népszerűvé a 90-es években a big beat műfaját, mint Fatboy Slim, a Prodigy vagy a Propellerheads.

A lemez itt búgatható:

Ajánlott bekövetési opciók:

Published September 21, 2023.