Electronic Beats Hungary

A Bicep azt szeretné, hogy barackokkal álmodjunk

“Reméljük, hogy ez mindenkit kiránt kicsit abból a káoszból, ami most a világban uralkodik” – mondta a belfasti születésű, de már Londonban székelő duó, a lelkes zenebloggerekből hipernépszerű producer-dj nagyágyúkká fejlődött Matt McBriar és Andy Ferguson párosa még márciusban, amikor kijöttek Atlas című trekkjükkel.

Arról a zenéről akkor azt mondták, ez egy egy kísérlet arra, hogy összegezzék a legeufórikusabb pillanatokat, amiket az elmúlt két év turnéján átéltek. Mi meg azt gondoltuk róla, hogy simán elférhetett volna a szépen letisztázott ravenosztalgiától csöpögő 2017-es, és most kijelentjük sallangok nélkül, tökéletes nagylemezükre, ami tele volt párás tekintetekre bazírozó dopaminbooster dalokkal.

A folytatásra mostanáig kellett várni. De már nem kell, itt van:

2021 januárjában pedig jön a duó következő albuma, az Isles, ami ott veszi fel a fonalat, ahol az három éve elejtődött, de állítólag még mélyebbre túr a hangzásban és az érzelmeikben is. Például a srácok nem bírtak nem belegyömöszölni utalásokat azokról a kedves pillanataikról, amikor felfedezték a Hindi éneket, vagy amikor mellettük elhúzó kocsikból bömbölt a helyi bolgár zene (volt miből meríteniük, megfordultak pár országban). Olyan vendégek is feltűnnek majd a lemezen, mint Clara La San vagy a csellista Julia Kent, vagy kelet-afrikai malawi énekesek az imént hallgatott Apricotsban, és ugyan az album az otthoni kanapékhoz készült,

az élő show-k sokkal, sokkal keményebbek lesznek.

Január 22. a megjelenés napja, a Ninja Tune ernyője alatt, de előrendelni már lehet is akár itt. És ha már új zenék: kövessétek be az idei megjelenéseket szemléző, folyamatosan frissülő Spotify playlistjeinket! Itt pedig hallgassatok nagyon jó hazait:

Published October 07, 2020.