Electronic Beats Hungary

A berlini és budapesti éjszakáknak állít emléket a Saverne

Új klipjében, ami nálunk debütál.

 

Ki gondolta volna, hogy ennek a klipnek jóval később lesz jóval élesebb aktualitása, mint amikor leforgatják ebben a home video sztilóban?

Saverne formáció producere, Kocsis Bence sem sejtette, de közben jött egy világjárvány, és akaratlanul is új kontextust szabott a lenti képsoroknak, amiket amúgy Szőke Barna legózott össze. A néha funkos, olykor gitáros, és gyakran szintis elektromos popzene felől mára az egyenesebb, lüktetőbb tánczenék felé elkanyarodott Saverne új dalában ráadásul egy amerikai MC, Cleva Thoughts is elhelyezi a maga sorait.

Ezekkel, és a trekk mérsékelten baljós kicsengésével tényleg mintha az Élet Beindulásának Várakoztató Dala született volna meg:

És akkor: szakmázás!

“A dal instrumentálja egy ideje már megvolt, és régóta mozgatott, hogy milyen lenne egy Missy Elliott karakterű női hip hop előadóval dolgozni, így elkezdtem keresgélni, a márciusi karantén pont jó alkalom volt erre. Így találtam rá a brooklyni Cleva Thoughts-ra, aki egy-két kör odavissza küldözgetés után fel is vette a most hallható verziót” – mesélte nekünk Bence a friss hip house költeményről.

A Nobody Home pedig csak az első lépés, decemberben  11-én újabb dal jelenik meg Practical címmel, amin szintén egy amerikai rapper, JuztKP vendégszerepel.

Published November 19, 2020.