Electronic Beats Hungary

Holland papíros house magyar kiadónál: itt van Tifra EP-je, a Coral Fractals

Kisebb szünetet követően új kiadvánnyal jelentkezett Route 8 és Soundbank közös labelje, a This Is Our Time.

Mondanánk, hogy ilyen lenne az acid house, ha 2023-ig kellett volna várni rá, de ez hazugság lenne, hiszen az eredeti acid house-korszak nélkül valószínűleg nem jött volna képbe ez az elmúlt évekbeli revival, ami a középtempós klubzenéket megáldotta: az emlegetett műfajon túl a prototrance-be, minimalistán ritmizált breakbeatbe nyúlkáló, helyenként egészen pszichedelikus, az időtlenség érzetével játszó újhullám régóta várt vérátömlesztést hozott a táncparkettekre, és ennek itt van végre az első magyar vonatkozású megjelenése.

A This Is Our Time igazolása az utrechti Tifra, aki egy olyan kerek ötszámost tett le az asztalra, ami már-már albumként is megállja a helyét a számos árnyalatával. Az Ahora pezsdítő, szellős-savas nyitánya után a címadó Coral Fractals tengeralatti gonoszkodása érkezik, a 4th Dimension régi goaszettekből sem lógna ki, a Copal a 90-es évekbeli progi house-okra tesz utalásokat, mindezt pedig a Gloomy Glitch lassú rituáléja zárja.

Sok ilyen jöhet még, TIOT! De addig is, míg jön a folytatás, vásárold meg a Coral Fractalst olcsón, támogasd a jót: irány a Bandcamp 🖤

Bekövetgetési lehetőségek tárháza:

Published July 12, 2023.