Electronic Beats Hungary

„A zenén belül nagyon erős az összhang” – Interjú a Mary Popkidsszel

Mennyiben igényel más felkészülést egy fesztiválos buli, mint ha az Akváriumban, a Budapest Parkban vagy az A38 hajón lépnétek fel?

A felkészülés hasonló, igyekszünk sokat próbálni, és kigyúrni minden apró kis részletet. Egy fesztiválon talán általában pörgősebb és feszesebb setlistet rakunk össze, a saját koncerteken többet kísérletezünk B-oldalas dalokkal.

Nemrég jelent meg a második nagylemezetek, amiről azt sejtjük, hogy ugyanolyan nagy siker, mint az első nagylemez is volt. Vagy tévednénk?

Az All You Can Keep decemberben jelent meg, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Ez a nagylemez tudatosan kísérletezősebb, és hangzások mentén épül fel, ezért talán nem annyira a széles közönségnek szól, mint az első. Ugyanakkor egy kicsivel több rétegű is, ezért többszöri meghallgatás után is fel lehet rajta fedezni új dolgokat. Már ötletelünk a harmadik anyagunkon, ami inkább zenekarra hangszerelt, upbeatebb lemez lesz, valószínűleg 2018-ban jelenik majd meg.

Ti vagytok az egyik legjobb hazai koncertzenekar, az örömzenélés, amit lenyomtok, magával ragadó. Mi a varázslat titka: köztetek lévő különleges vibrálás vagy valami más? Egyáltalán van titok?

Annyira különböző emberek vagyunk mi nyolcan, hogy ha nem zenélnénk együtt, valószínűleg nem sok közünk lenne egymáshoz. A zenén belül viszont nagyon erős az összhang. Szeretjük és tiszteljük egymást és van egyfajta közös víziónk. Érdekes és értékes dolgokat szeretnénk csinálni.

Milyen nagyobb terveitek vannak még a nyárra?

Minden nagyobb fesztiválon megfordulunk idén. Először koncertezünk Erdélyben, a Double Rise fesztiválon. Májusban felvettünk egy élő stúdió sessiont az új album 4 dalából, ezt júliusban tervezzük megjelentetni. Jön még a Sziget Remix kislemez, amire JumoDaddy, Monkeyneck, Iamyank és mi is csináltunk remixet, a Sziget Himnuszból. Tavaly talán a Szigetes koncertünk sikerült a legjobban, reméljük idén sem lesz másképp.

Mit jelent számotokra a VOLT fesztivál, meg úgy általában a fesztiválozás?  

A VOLT a fejemben mindig egy kicsi/nagy fesztiválként él. A nagyobb fesztiválok közül talán itt sikerült legjobban megőrizni a közösségi hangulatot. Megvan az az érzésed, hogy akár egyedül is elindulhatsz bármerre, úgyis belefutsz ismerősökbe, vagy találsz újakat. Szeretjük a fesztiválokat, de az ingerküszöb folyamatosan nő. Mostanában előfordul, hogy elutazunk külföldre megnézni 1-1 kedvencet. Idén Barcelonában láttam Bon Ivert, az Arcade Firet, a The xx-et és Solange-t, úgyhogy erre az évre már megteltem. Általában Orfűn, a VOLT-on és a Szigeten igyekszünk végig lent lenni. Az előbbieken inkább a hangulat, a barátok meg az afterek miatt, a Sziget pedig mindig egy tanpálya. Próbáljuk ellesni a trükköket a példaképektől.

Megnéztek valakit idén a VOLT-on? Lesz rá idő?

Amit mindenképpen tervezünk elkapni: Paramore, Fatboy Slim, Years & Years, Alle Farben.

Published June 24, 2017.