Electronic Beats Hungary

Végigcsináltuk a 25. Szigetet, és imádtuk!

Léteznek olyan emberek, példának okáért mi is, akiknek valójában nem szilveszter után kezdődik az új év, hanem a legnagyobb hazai nyári fesztivál egy hete jelenti azt a bizonyos választóvonalat.

A Szigetben az a jó, hogy valójában a zenei felhozatal csupán egy szeletetét adja annak, hogy valójában jól érezzük-e magunkat itt – hiszen rengeteg szórakozási lehetőség, jó fej emberek, béke, szeretet és boldogság tölti el lelkünket, szívünket és az agyunkat az egy hét együttlét alatt.

A Szigetben az is jó, hogy hiába szeretjük leginkább az elektronikus zenét, nézhetünk minden mást az indie-től kezdve a hiphopon át a world musicig. Idén is láttunk mindenféle kiugróan jót és elvárhatóan színvonalasat, megszokottat és izgalmasat, de nem tetszhet az embernek minden, és ami nekünk nem jön be, az majd másnál alaposan és biztosan beválik.

Jóféle elektronikus zenét idén jórészt három helyen kapott az ember. Az egyik a Telekom Electronic Beats Aréna, ahol minden este kígyózó sorban vártak a többnyire naponként tematizáltan felvonultatott elektronikáért a szitizenek. Volt itt elszállós trance Cosmic Gate-ék kezei alól, és persze a mindig varázsoló Paul van Dyk sem hagyott minket cserben. Pörögtünk Bakermatre némi live szaxofonnal megbolondítva és persze akadt EDM is bőven.

Másik kedvencünk a Colosseum, aminél egyszerűen nehéz lenne jobb hangulatú helyszínt találunk a Szigeten, hiszen már maga az építmény is egyfajta művészeti alkotás. Imádtuk Agoria szettjét, Carl Craigét, Henry Saizét, DJ W!ldét és Matadorét, de most csak random emeltünk ki pár nevet, mert egyébként bármikor is léptünk be a felül nyitott és körben is szellős faépítménybe, mindig jó zene szólt.

Persze nem maradhat ki a felsorolásunkból az A38 sátor sem, ahol zeneileg két fokkal változatosabb volt a kínálat mint fentebb említett társainál, de ami elektronikus felbukkant itt, az mind különleges élményt kínált, legyen szó a GusGusról, a Wevalról, Fritz Kalkbrennerről, a HVOB-ról, Flume-ról, Rone-ról vagy a Tycho-ról.

De ha csak egyetlen egy dolgot emelhetnénk ki az egész hétből, akkor ezt mondanánk: legfőképpen azt szerettük, hogy annyian ott voltatok és velünk buliztatok a 25. Sziget Fesztiválon! Köszönjük, és találkozunk jövőre!

Published August 18, 2017.