Electronic Beats Hungary

Vajon mit üzennek az Amnesia Scanner titokzatos jóslatai?

Az Amnesia Scanner a rejtélyek és mítoszok duója. Művészeti projektjeik egytől-egyig futurisztikus, gyermeki kíváncsiságot ébresztő és euforikus, ugyanakkor zavarba ejtő és kényelmetlen élményeket hoznak létre. Legyen az egy felkavaró kísérleti videó, egy kifacsart, popos klubzene vagy egy titokzatos weboldal, ha az Amnesia Scanner valamelyik munkájába belefutunk, az azonnali információ túlterhelés garantált.

Nem csak a projektjeik titokzatosak, magáról a Berlini alkotópárosról is alig tudni valamit. A szakmai önéletrajzuk viszont biztosan jól fest, hiszen a többek között Jamie XX-et vagy FKA Twigs-et is megjelentető Young Turks-szel, a berlini underground pezsgő zenész közösségével, a Janus-szal, Mykki Blancoval, vagy a hamarosan Budapestre látogató Holly Herndonnal is dolgoztak együtt. Az Amnesia Scanner egyébként szintén fellép Budapesten, ráadásul alig pár nap múlva, amit mindenképpen ajánlunk azoknak, akik a frissítő élményeket keresik.

A következőkben három kiemelkedő videót ajánlunk egyenesen az Amnesia Scanner csatornájáról. Elsőként rögtön egy poszt-poszt-modern hangjátékkal kísért, elragadó kicsomagolóvideó-újraértelmezést mutatunk:

Másodikként egy szemkápráztató apokalipszis vág minket pofon, ami egyben egy valószínűtlenül epikus klubhimnusz is egyébként.

Levezetésként pedig mindenkinek szüksége lesz egy stresszoldó darabra is. Erre a célra az AS MEE balladáját ajánljuk. Amennyiben sikerült dekódolnotok valamelyik videót, megfejtéseiteket hozzászólás formájában várjuk!

Published November 07, 2017.