Electronic Beats Hungary

Új fúziós tánczene Gilles Peterson magyar kedvencétől

Az Electronic Beats-en mutatkozik be a Cosmotropica, a 2002 óta aktív Chillum Trio első lemezmegjelenése. A Chillum Trio eredeti trió felállása mára fokozatosan Szekeres Géza producer szólóprojektjévé alakult, aki a nyugat-afrikai, a latin-jazz, a funk és a soul zenék hatásait olvasztja egybe zenéiben. A Budabeats-en napvilágot látó Cosmotropica mindkét számába beleépülnek ezek a stílusok és találkoznak a house, a broken beat és a disco elemeivel. A számok terjedelme – nyolc, illetve tizenegy perc – pedig bőven ad rá lehetőséget, hogy ténylegesen levegőhöz is jussanak az említett stílusok. Az Eyes Closed Ears Open és a Palmdrop című számnak egyformán nagy erőssége, hogy folyamatosan újabb és újabb szólamok tapadnak a már beépült motívumokhoz és így a számok minden alkalommal további lendületet nyernek és végig mozgásban maradnak. Az eredmény két elképesztően szórakoztató és részletgazdag szám, amit a precíz stúdió munka még feljebb emel.

Nem teljesen véletlen egyébként, hogy Szekeres Géza ennyire jól ért a lendület életben tartásához, ugyanis a közelmúltban egy remixversenynek köszönhetően a kubai kortárs jazz és könnyűzenei élet krémjével együttműködve leshette el a latin zene fortélyait. Gilles Peterson és DJ Simbad mentorálásával saját felvételeket is rögzített Havannában, amelyeknek egy része meg is jelent Gilles Peterson kiadóján.

Aki kíváncsi rá, hogy élőben mire képes a Chillum Trio, annak sem kell sokáig várnia, hiszen december 28-án egy lemezbemutatóra is sor kerül, ahol a Chillum Trio mellett játszanak majd a Budabeats alapítói és barátaik is.

fotó: Kárász Karolina

Published December 19, 2017.