Electronic Beats Hungary

Több technót a magyar nappalikba: 5 mix a hétvégére rákészüléshez

Itt zsizseg a hétvége, úgyhogy ideje hangulati alakzatokba rázódni, és hogy nektek ne kelljen friss alapozó mixek keresgélésével szöszölni, jövünk mi egy színes, változatos menüvel.

Nyitóképünkön a düsseldorfi Hidonash, aki nem nagy név még, de megvan minden képessége, hogy azzá váljon. Ő azt mutatja meg az alábbi egy órában, hogy egy tempós hentelést is lehet változatosan űzni, sebészi szikéről a bárdra, dzsungelvágó késről a parizerszeletelőre ugrani, úgy, hogy az aprítós történet mindig kellemes fordulatokkal szolgáljon. Gyors namedropping a teljesség igénye nélkül: Blawan, KRTM, Brutalismus3000, WarinD.

Alva elkötelezettséget kíván. Vágtató stílusa a táncparketteket komoly energiákkal működő edzőteremmé változtatja” – írja a nagynevű párizsi queer rave kollektíva, a Possession a legújabb podkasztja alá, teljes joggal. Alva annak a berlini ISMUS brigádnak a rezidense, ami rendre teltházakat produkált a régi Griessmuehlében, de persze a csapatuk azóta is menetel előre, ő maga pedig sorra foglalta el a város meghatározó dj-pultjait a Tresortól az About Blanken át a Berghainig.

Ahogyan ez a Lucinee mix elkezdődik, az a kétezres évek elejének drum & basséből ismert éjsötét, thrashmetálos agressziót idézi, és hát mintha gitárt is rendesen lehetne itt hallani az első pár percben, ugye. A nemrég Budapestet is megjárt producer a Voxnox tagja, ebből nagyjából megjósolható, hogy a továbbiakban sem pokrócos-kávézós deephouse lesz a buli.

Az ember, akit nem kell bemutatni, mert jóformán mindent elért, amit a szcénában csak lehetett, kinőve a kalózrádiózásból a globális színtér élvonalába – sőt, mindehhez tavaly még hozzácsapta minden idők leglazább lockdown-videóstreamjét (de tényleg, hát ki zsonglőrködik még így a lemezekkel?!) -, szóval a technóőrmester Dax J ezúttal az életeket meghatározó georgiai szuperklub felkérésére prezentálta a tőle megszokott, mindig rozsdás szélű és mindig magas viszkozitású sztilót. DJ-ként rendíthetetlen energiájáról és hosszú, komor utazásairól ismert, amiből legutóbb, mielőtt még beütött volna a vírus, egy tíz órás maratoni menetet mutatott be a Bassiani irgalmatlan katakombájában. Ez most csak egy és negyed óra, de így is olyan gyönyörűen sűrű, mint negyven tonna kátrány.

Végül nyugtatóul, talán már inkább a végtelen afterekre itt van Japán elsőszámú technófeje és rugalmasságáról ismert kultfigurája, DJ Nobu, aki pehelykönnyű 132 BPM-ről indulva merít alá egy tengermély zenei galaxisba.

Jó bulikat a mindenhova, akárhol is legyen az!

Published October 29, 2021.