Electronic Beats Hungary

20 évnyi zenénk, kultúránk, közösségünk

Merülj el ebbe a digitális kockába öntött interaktív kiállításba!

Ha nem akarsz túl sokat betűzni, akkor itt most rövidek leszünk: húsz éves a Telekom Electronic Beats. Ennek apropóján a nemzetközi csapat megalkotta a Kockát, egy interaktív, forgatható élménypakkot, ami afféle újszerű statementként mesél arról, hogy mi a TEB egy percig sem feladott küldetése ebben a világban.

Ide klikkelve máris bele lehet merülni a Kockába. Csak rá kell hatni kurzorral, és menni benne bármerre!

De elmondjuk bővebben is.

Mert leírva is érezzük a súlyát: húsz éves a Telekom Electronic Beats projekt. Mindeközben épp ebbe az évfordulóba trafált bele egy világjárvány, ami által akaratlanul is felerősödött mindenki életében a digitalizáció, az online jelenlét értékére pedig talán bőven alulbecslés azt mondani, hogy megduplázódott. Ez egy sor üdítően friss dolgot hozott létre a világhálón a koronavírus legvadabb tombolása közepette, egy csomó embert arra sarkallva, hogy a webet élményszerű, emberi térként gondolják újra.

És nem tett mást a TEB csapata sem: a két évtizedes múltat méltóképpen megünneplendő a hamburgi székhelyű WAF GMBH designstúdióval és a Looping Group tartalomügynökséggel közösen egy interaktív, felhasználó által irányított vizuális felfedezőutat fektetett le, aminek a formátuma pedig ez a bizonyos Kocka lett. A Kocka léte abból a vágyból fakadt, hogy a régimódi, lineáris digitális archívumok helyett egy élő, demokratikus tér jöjjön létre. Itt lehet elveszni benne.

“Ha a Kocka akár egyetlen elszigetelt tinédzser érdeklődését is felkelti a posztgender divat vagy mondjuk a jamaikai dub berlini technóra gyakorolt hatása iránt, akkor a Telekom Electronic Beats elvégezte a feladatát, hogy elmesélje ezeket a történeteket, és mi elvégeztük a feladatunkat, hogy megfelelő formát találjunk hozzá” – mondta a projekt vezetője.

Ha viszont valaki azt a 6 kisfilmet nézné meg 6 meghatározó témában, amik a húszéves TEB-évfordulóra készültek, az az alábbi boxban végigpörgetheti őket:

20 Years of Telekom Electronic Beats Nightlife

20 Years of Telekom Electronic Beats Community

20 Years of Telekom Electronic Beats Music

20 Years of Telekom Electronic Beats Innovation

20 Years of Telekom Electronic Beats Culture

20 Years of Telekom Electronic Beats Fashion

Mi pedig csak reméljük, hogy az itt ünnepelt évek számát is pörgethetjük tovább a TEB-projekt magyarországi bástyájaként, még rengeteg inspiráló eseményt, cikket, aktivitást hozva a befogadó érzékszervek elé.

De addig is, kövessetek minket itt is, ott is 👇

Published September 28, 2021.