Electronic Beats Hungary

A Berghain hírhedt beengedője, Sven Marquardt kiállítást csinált egy grúz klubban, és videóban is mesél róla

Hogy Grúzia mostanában a technófigyelem középpontjában van, azzal nem árulunk el sok újdonságot. Egyrészt borzasztó ügyes emberek építették fel ott az elektronikus zene legkeleteurópaibb bástyáját, másrészt az egykori szovjet tagállam fővárosában idén tavasszal gépfegyveres rendőrök szálltak rá két jelentős helyi klubra, aminek a vége az lett, hogy Tbilisi raverei spontán bulit csaptak a parlamentjük előtt. A Bassiani rezidense, Héctor Oaks pedig nemrég még egy dühös klipbe is belecsomagolta az érzelmeit.

Ezek után azon sem kell csodálkozni, hogy a maga módján szintén forradalminak számító Berghain kőszívű ajtónállója a (Vatican Shadow-ként jobban ismert) Prurienttel közösen felkérést kapott, hogy vigyen egy klubsorozatot a grúz fővárosban, a Khidi nevű helyen. És ha már így esett, a szögesdrótos arctetoválásával megkerülhetetlen Svennek kiállítása is nyílt a klubban, a megnyitóról pedig videó is készült.

A sziklaszilárd karakter – akinek pillanatnyi döntései alapján izgatott szívek törnek össze és zokniba rejtett dolgok mennek kárba (míg mások életreszóló élményeket vehetnek magukhoz) a berlini éjszakában – ugyanis nem csak beengedő, de eredeti szakmája szerint fényképész is, amit szerencsére máig nem engedett el.

A videóban ugyan a szavak angol, német és grúz nyelven hangzanak el, de így is jó belépni a térbe, ha már nem lehettünk ott, és megnézni egyúttal azt is, hogyan vadult meg Prurient egy mikrofon mögött.

Published November 12, 2018.