Electronic Beats Hungary

10 trekkes útlevél a nagysebességű technóba az Intrepid Skin kiadófőnökétől, SPFDJ-től

A Herrensauna rezidens felszabadító, betonkemény, gyors technójáról lett ismert, és most beléphetünk kicsit a világába.

“Fashion forward techno sweetheart, aki még a peak után is tudja valahogy növelni a tempót” – fogalmaztak nekünk a CRIME szervezői, akik 2018 végén hozták el Budapestre SPFDJ-t. A svéd származású, ma már Berlinben (meglepő, ja nem) élő lemezlovas büntető hatású egyvelegével száguldott be üstökösként a legkeresettebb friss underground hősök közé, a provokatív mixtúrába pedig éppúgy illeszkedik a technó, az EBM és a trance is. Ha elég súlyos. És ő erről gondoskodik.

A Telekom Electronic Beatsnek tíz zenével mutatta meg, ami leginkább jellemzi a stílusát, ami manapság vírusként fekteti két vállra és rántja magához a még erősebb sűrítményt kívánó technó fanokat. Kommentjei a számok alatt.

Peryl, “Female Distance Control” (SCHIZOPHRENIA CREW 2018)

“Ó igen, egy kedvenc himnuszommal kezdem: esélyes, hogy ha már láttál játszani, akkor hallottad is. A Boiler Room szettembe is bekerült. Ugyan ez a trekk lassabb 124 BPM-nél, mindig felhúzom 134 fölé. És nem szégyellem!”

Draag, “Detox” (OMEN Recordings 2018)

“Azóta vagyok rajta ennek a fiatal orosznak a cuccain, amióta kijött az EP-jével Christopher Joseph kiadójánál, a flexxsealnél pár éve (arra is érdemes ráhallgatni). De ez az OMEN-es kiadvány lefölözi az egész tavalyi évet szerintem. Az a breakdown, aztán meg a drop benne? Ó, anyám.”

VTSS, “Linked” (Intrepid Skin 2019)

“Minden pozitív előítéletemet félretéve (VTSS nem más, mint SPFDJ kiadótársa, aki szintén kíméletet hírből sem ismerő műsorairól ismert – a szerk.) lehet, hogy ez a legkedvencebb technótrekkem ever. Ahogy a főtéma bejön a kiállás után, attól feláll a hátamon a szőr. Egyébként mind a felépítmény, mind a sound design csúcs. És a kiadómnál jöhetett ki!”

Wacky Kid, “Poison” (Mephyst 2017)

“Oroszország második helyezettje a listámon. Ezért a csávóért mélyre kellett túrnom a digitális kiadós ismeretlen producerek bugyrába, és most már a barátomnak tudhatom. Hagyom, hadd beszéljen magáért a zene.”

Danilo Incorvaia, “TENSE” (Scuderia 2018)

“Az egyik kedvenc producerem, amint épp viharzó hard technóval áll elő. Ami rettenetesen intenzív, de mégis épp csak annyi dinamika van benne, hogy fenntartsa a figyelmet. Azt hiszem, ez a lemez az egyik alltime favoritom: négy különböző hentelés van rajta, menő sárga címkével, azonnal vegyétek meg a Scuderiától!”

Studio Dondert, “98’” (Kromatones 2018)

“A belga Kromatones kiadót a Toolbox Recordsnál kutakodva találtam, erről a megjelenésről meg azt gondolom, hogy borzasztóan ver, és sokkal több figyelmet érdemelne. Egy acid sáv, egy játékos struktúra, és disszonáns harangok kerülnek közös nevezőre némi kellemesen kemény lábdobbal… És már meg is vett engem.”

Inhalt Der Nacht & Echoes Of October, “Keine Ruhe” (Emerald 2019)

“Ez az újszerű, gyors EBM technó tűzforró mostanság, és ezek a srácok akkurátusan a tökélyre fejlesztik. Olyan meghajtása és groove-ja van, mint egy régi technónak, de ipari dobokkal felhúzva – gyilkos kombó, ami telibe találja a leggyengébb pontomat.”

AIROD, “System Connexion” (Molekül 2018)

“Írjatok fel a hardstyle promólistátokra, köszi!”

Nene H, “How Do You Dare To” (Intrepid Skin 2019)

“Ezt épp most jelentettük be, mint a kiadóm második release-ét, és azt írtuk róla a sajtónak, hogy erő egy kecses csomagolásban. Amúgy pont így jellemezném a szám elkövetőjét is, Nene H-t. Misztikuskodó felvezetővel kezdődik, úgyhogy imádom bedobni egy szettbe, mint valamiféle fordulópont. De be lehet hozni egy mixbe 1:30-tól is, úgy is működik. Amúgy május végén jelenik meg!”

NTBR, “STHK” (Self-released 2018)

“Ez egyike a titkos fegyvereimnek (volt eddig lol – a szerk). Agyas és funkcionális egyszerre. Akkor veszem elő, amikor teljes gázzal baszatom. Nem jelent meg sehol, Bancampen van, NTBR-nél egyébként lehet még pár hasonló gyöngyszemet találni. Hallgassátok meg az ISLAND-et és a Groovy-t!”

(A cikk eredetije anyaoldalonkun jelent meg, de nem tudtuk nem átvenni, mert a kemény technó fontos téma.)

Published April 30, 2019.