Electronic Beats Hungary

Pional hét ragyogó pillanata

Október 27-én pénteken a legizgalmasabb klubzenei szereplőket felvonultató budapesti klubban, a LÄRM-ben lép fel John Talabot örök jóbarátja és tettestársa, Pional. Ha eddig valaki valamilyen érthetetlen erő által visszatartva még nem nyomott volna rá a Facebook-eseményben a goingra, azt most pár dallal behajítjuk az anyakönyvben Miguel Barros nevet viselő spanyol magnetikus mezejébe, hogy hajnalban a tánctól megigazulva azt mondhassa, milyen jó, hogy rányomtam a goingra.

A Hivern Discnél már hét éve, a legelső megjelenésével is kirakatba helyezte Pional abbéli képességét, hogy a napsugarat dallammá tudja szublimálni:

Minden idők barcelonai-madridi összeborulása, vagyis Talabot és Pional kettőse Lost Scripts név alatt tákolta össze ezt az instant dopaminbombát még 2013-ban, amit azonban valószínűleg még hosszú éveken át bármikor le lehet ejteni bármelyik klub padlójára, és a talpak hömpölyögve mozgásba jönnek.

Ami az újdonságokat illeti, a Marvin & Guy által kurált sorozat harmadik felvonásában (aminek különlegességét az adja, hogy csak ködös utalásokat tesznek az alkotók kilétére, és minden lemezből csak 300 darabot nyomnak, digitális megjelenés nincs) ez a Pionalnak tulajdonított trekk viszi a prímet, illetve mit viszi, jobb helyeken már az év klubhimnuszát kiáltanák a hallatán:

A poszt közepén természetesen el kell férnie

az egymilliós YouTube-megtekintés felett járó ÖRÖKHIMNUSZNAK, ami állítólag tízmilliónál is több mosolyt okozott már világszerte.

Sőt, egyébként Holdentől James Murphy-n át egészen Tim Sweeney-ig megemelték előtte a süvegjüket. És természetesen nem nehéz azt mondanunk: szerepe volt abban, hogy John Talabot debütalbumát – amin utolsó számként szerepelt – a kritikák dobogós helyekre emelték, a közismerten szőrösszívű Pitchfork például a szinte platinafokozatnak számító 8,5 pontot adta rá a maximális tízből.

Vissza a jelenbe: egy éteri dal, amit a követelőző tempó és szubterránus szintidöfések tesznek klub-kompatibilissé, nem véletlenül szerepel szuperfrissiben például Roman Flügel új Fabricos mix CD-jén:

És semmi esetre sem szabad belecsévélni az ebben az emlékezetes tavalyi Fader-mixben már megvillantott utaztatós számba, ami idén jelent meg a Permanent Vacation egy évtizedes fennállását ünneplő gyűjteményén:

https://www.youtube.com/watch?v=YgWQK9xKeh0

Talabottal közösködős tribál deep house? Meglepő (vagy nem annyira), de ilyen is van, és gyorsabban behúz a vadonba, mint egy leopárd.

És akkor itt lehet bökni a goingot a bulira, amin egyébként Pional mellett a helyi erők részéről Akos V, Route 8, Subotage és Soundbank vesz részt, utóbbi pedig ebben a cikkben is közreműködött, úgyhogy körbeért, aminek körbe kellett érnie. Pénteken találkozunk!

Published October 26, 2017.