Electronic Beats Hungary

7 ok, hogy miért próbáld ki a barátok nélküli partizást

Zenemániás szeretteinkkel megélni egy-egy felemelő mozzanatot a klubban: mindenki ismeri ennek az előnyeit, a megerősödő kötődéseket, a később felhánytorgatható emlékeket. Amit viszont nem mindenki ismer, hogy az egyedül megindulás legalább ennyi, ha olykor nem több izgalmas lehetőséget hordoz magában – különösen akkor, ha mondjuk a technófőváros Berlinben ejtjük ezt meg.

1. Átjutsz a biztonsági őrökön

A német fővárosban általánosan jellemző a nagyobb nyomatékú klubokban, mint az ://About Blank, a Griessmuhle vagy a Berghain, hogy nehezebb bejutni, ha csapattal mész. Alap stratégia, hogy a haveri stábok felszabadalják magukat, minimum párokra, de akár teljesen elkülönülve egymástól. Na, ez a nyűg nincs, ha eleve egyedül mész. Arról a plusz nyűgről nem beszélve, hogy mi van, ha a barátodat nem engedik be, és a szíved inkább azt mondja, hogy szolidaríts vele – mínusz egy izgalmas éjszaka. Ha szólóban tolod, a bejutásod sikere csak rajtad múlik.

2. Kipróbálhatsz új dolgokat

Minden héten ugyanarra a helyre menni = uncsi. De a barátaid között biztosan lesz minimum egyvalaki, aki ragaszkodik a status quóhoz. Ha viszont csak magad vagy, oda mész, ahova szeretnél, legyen az egy bolond happy hardcore buli vagy egy délig tartó mocskos illegálrave a Belgrád rakpart féltitkos háztömbjében, és olyan szettet húzol magadra, ami eddig csak komolytalan pillantásokat vonzott a spanoktól. Ennek legalább egy estére vége!

3. Új emberekkel hoz össze a sorsod

Persze, hogy a barátok borzasztóan fontosak, de az is az, mint minden emberi kapcsolat esetében, hogy néha leválj róluk (hogy aztán újra szuper legyen velük a zsongás). Új figurákkal ismerkedni egészséges és kalandos dolog tud lenni, főleg, ha mindkettőtök között megvan az az apró buzz, ami akár egy ártatlan hajnali kérdésből is kiindulhat a vécé mellett: “van valamid?”

4. Pénzt takarítasz meg

“Baszkikám, azt hittem, több pénz van nálam, de már eléggé megcsappantam, tudsz kölcsönadni holnapig valamennyit?” – a kérdés, akivel mindenki találkozott már. És a kérdés, amin túl úgyis jön még pár kör ital, aztán szépen elfelejti mindenki, hogy ki tartozik kinek mennyivel. Tegyük a kezünket a szívünkre: ha egyedül zajlik a pörgés, csak magadra költesz, és ez a tudat néha egészen megnyugtató bír lenni.

5. Addig maradsz, ameddig csak akarsz

Persze, egyébként is addig maradsz, hisz felnőtt ember vagy, de amikor az órák előrehaladtával morzsolódnak le a barátok, akkor úgyis lesz valaki, aki magával akar rántani, hogy közösen kajáljatok be hajnalban a Montenegrói Gurmanban. Így azonban a döntés ezer százalékosan a tied.

6. Ha alakul valami, akkor zavartalanul alakul valami

Adódik egy szemkontakt a tánctéren, feltűnik egy mosoly a szájsarokban, megtörténne az első lépés, de a haver épp bebillen eléd egy korsó sörrel, és épp nagyon akad valami mondanivalója. A pillanatnak lőttek, és utána talán már nem is ismétlődik meg az a vanvalamialevegőben. Képzeld azt, hogy ilyen zavaró külső tényező bekövetkezésének esélye sincs.

7. Jól fogod érezni magad

Az egyedül partizás nagyon hasonló tud lenni a futáshoz, amit jellemzően szintén egyedül művel az ember: úgy állsz hozzá, hogy utána jó élményekkel jössz ki. Ha a világ nem is váltódik meg egy ilyen különleges este után, egyvalamiben biztos lehetsz: minőségi időt töltöttél magaddal, és talán még az önreflexiódban is segített az a négy-nyolc óra. És ha még nem is vált be, mert radikálisan társasági ember vagy, akkor is elmondhatod, hogy megcsináltad.

Ha pedig mégis úgy alakulna, hogy a reggeli napfény első szikráinak simogatása közepette mégis rákapcsolódnál egy barátodra, és gyorsan megosztanád a friss élményeidet, akkor ne járj úgy, hogy ezt ne tehesd meg – gondoskodj magadnak a megfelelő adatmennyiségről, mert egy offline telefon a vasárnapi hazamenetel idején nem jófej telefon.

 

(A cikk eredetije anyaoldalunkon jelent meg.)

Published March 10, 2018.