Electronic Beats Hungary

A keleti blokk országainak klubélete inspirálta a budapesti OST Konzept új ruháit

A magyar márka 2019-es tavaszi / nyári kollekciója ismét egyáltalán nem tűnik magyarnak.

Mindössze két éve létezik az OST Konzept, de máris olyan űrbe találtak bele a hazai divatéletben, aminek a létezését talán sokan nem is érzékelték igazán. Nevük a kelet szó német változatából jön, és nem véletlenül: darabjaik éppúgy merítenek a rendszerváltás után hirtelen menő státuszszimbólummá vált adidasmelegítőzésből, mint a korábbi szocialista uniformisokból, popkult utalásokból és a munkaruházati vonalból, és porcióztak az elgondolásaikba egy rendes adag iróniát is, ami még éppen nem fordul át öncélú trashbe.

Ez az egész pedig egy olyan eleggyé vált (az eredetileg építész) Sasvári Áron és (a tényleg divattervezést tanult) Lantos Olivér kezei között, hogy semmi csodálkoznivaló nem lenne abban, ha egy OST-cuccba öltözve németül kérnek tőlünk tüzet egy berlini klub udvarán reggel kilenckor.

A tervezők saját bevallásuk szerint idei tavaszi-nyári kollekciójukat a megkezdett úton szerették volna folytatni, azaz továbbra is a keleti blokk országainak éjszakai klubélete hagyott kitapintható nyomot a ruhákon.

De nem merül ki ennyiben a sztori:

“Inspirációként a nightlife mellett a perifériákon működő iskolák, illetve a globalizációs világ káosza is megjelent.”

“A hologrammos képek, integető macskák a kínai piac tipikus szimbólumai jelennek meg, keveredve az iskolai egyenruhákkal, overálokkal és szüleink ruhatárában is megtalálható kabátok újraértelmezett verzióival. Szerettük volna, ha gagyi és a banális dolgok új értelmet nyertek volna, ugyanakkor üzenete is lenne a daraboknak.”

“Fontos, hogy legyen üzenetünk, és reflektáljunk arra, ami a világban valóban körülvesz minket – akár a divatról van szó, akár fontosabb kérdésekről. Idén ezért is választottuk mottóként: War for water, war for oil. Fontosnak érezzük, hogy úgy vegyük komolyan a dolgokat és próbáljuk megoldásokat keresni egy problémára, hogy magunkat közben ne vegyünk túl komolyan” – mondták az OST-srácok.

A továbbiakban beszéljenek a fotók!

Published April 22, 2019.