Electronic Beats Hungary

A nyugalom szigete a Szigeten: Luminárium

Az Architects of Air nevű művészeti projekt, aminek a központja Notthinghamben található, pont egyidős a Sziget Fesztivállal, 1992-ben alakult.  Azóta több, mint 8 millió látogatója volt a különféle építményeiknek, amiket fesztiválokon és nagyobb szabású rendezvényeken állítanak fel világszerte. A népszerűség oka nem véletlen: hasonlították már az élményt mindenhez az anyaméhtől a vákuumig, de igazából semmivel sem összevethető mindaz, amit a Luminárium nyújt a látogatóknak. Idén tizennegyedik alkalommal érkezett Angliából a Szigetre egyik alkotásuk.
A Luminárium egy 800 m2-es, speciális műanyagból, fóliából és nagy teljesítményű légbefúvókból kialakított színes álomvilág, egy élő és lélegző szobor, aminek végső formáját  az építőművész és a fény közösen alakítják ki. Utóbbi úgy “nyúl bele” az építménybe, hogy a részben fényáteresztő falakon áttörve pszichedelikus színorgiát varázsol.
Aki ide belép, utána nehezen távozik. Kint a tömeg, a zaj, a por és állandó, szűnni nem akaró zsizsegés várja, bent a csend és a nyugalom, ráadásul különleges környezetben.

A Luminárium minden nap délben nyit, és éjjel 1-ig tart nyitva, az utolsó turnust fél 1-kor engedik be, és természetesen a belépés ingyenes. Ha idén kijössz a 25. Szigetre, és nem próbáltad még ki a Lumináriumot, ki ne hagyd, ha viszont már volt vele dolgod, akkor meg úgyis feleslegesen küldünk, mert magadtól is menni fogsz.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Published August 11, 2017.