Electronic Beats Hungary

A nyugalom szigete a Szigeten: Luminárium

Az Architects of Air nevű művészeti projekt, aminek a központja Notthinghamben található, pont egyidős a Sziget Fesztivállal, 1992-ben alakult.  Azóta több, mint 8 millió látogatója volt a különféle építményeiknek, amiket fesztiválokon és nagyobb szabású rendezvényeken állítanak fel világszerte. A népszerűség oka nem véletlen: hasonlították már az élményt mindenhez az anyaméhtől a vákuumig, de igazából semmivel sem összevethető mindaz, amit a Luminárium nyújt a látogatóknak. Idén tizennegyedik alkalommal érkezett Angliából a Szigetre egyik alkotásuk.
A Luminárium egy 800 m2-es, speciális műanyagból, fóliából és nagy teljesítményű légbefúvókból kialakított színes álomvilág, egy élő és lélegző szobor, aminek végső formáját  az építőművész és a fény közösen alakítják ki. Utóbbi úgy “nyúl bele” az építménybe, hogy a részben fényáteresztő falakon áttörve pszichedelikus színorgiát varázsol.
Aki ide belép, utána nehezen távozik. Kint a tömeg, a zaj, a por és állandó, szűnni nem akaró zsizsegés várja, bent a csend és a nyugalom, ráadásul különleges környezetben.

A Luminárium minden nap délben nyit, és éjjel 1-ig tart nyitva, az utolsó turnust fél 1-kor engedik be, és természetesen a belépés ingyenes. Ha idén kijössz a 25. Szigetre, és nem próbáltad még ki a Lumináriumot, ki ne hagyd, ha viszont már volt vele dolgod, akkor meg úgyis feleslegesen küldünk, mert magadtól is menni fogsz.

Published August 11, 2017.