Electronic Beats Hungary

Nem vagy goás, de mégis megnéznéd Ozorát a hétvégén? Őket nézd!

7 előadó, 7 példazenével, hogy legyen 7 okod elindulni.

Az ország, illetve bocsánat, Európa egyik legnagyobb pszichedelikus találkozója régen nem csak a pszichedelikus zenéről szól, bármennyire is az a klisé él sokak fejében, hogy a Fejér megyei Dádpuszta mezejét ilyenkor kizárólag a kundalini-energiát a gerinc aljáról rugózós sámántánccal előcsaló, hőlégballon méretű buggyosnadrágban surrogó manógoára tekeredő emberek töltik meg. A túláradó szeretet nem csak goáé, ezt éles szemmel felismerték a szervezők is, akik egy csomó ragyogó nemgoa act-et is a színpadokra állítanak. Ajánlunk is hetet a hétvégére!

Merengés panorámában: Alucidnation

Ozora fiatal helyszíne az Ambyss, távolabb is a fő színpadoktól, és nem ok nélkül: ez lenne ugyanis az ultimate lejövős chillzóna. A Buckinghamshire-ből érkező Alucidnation analógszintis, zongorázós, molyolgatós lebegtetését például nem hagynánk ki, ha ott lennénk, ezzel pont jó lehet rácsúszni a komplett víkendre. Péntek, 19:00, Ambyss.

Olasz hipnózis: Luigi Tozzi

Budapestre már elhozta a Technokunst nem is egyszer, és mindkétszer bemutatta, hogy mindig lehet lejjebb menni a mélységekben. Péntek, 21:00, Pumpui.

Kompromisszummentes elektrótöri: Sync 24

Phil Bolland már jóval az elektró legújabb kori fellángolása előtt is a műfaj egyik legnagyobb élharcosa volt Angliában – a remek Cultivated Electronics kiadó feje fejeket fog leszakítani robotikus szettjével, ez nagyjából borítékolható. Szombat hajnali 3:30, The Dome.

Fémszagú fára csavarodás: Panoramic Barrier

Az ember, aki csak azt írja magáról a Facebookon a munkakörhöz, hogy Former Tégla at Acélgyári kőmegmunkáló, az rossz ember nem lehet, és nem is az: Kraak régi és jelentős forma az analóg elektronika magyarjai között, és eléggé csikorgatósra bírja venni a figurát. Szombat, 6:30, Pumpui.

Magyar népmesék trippesítve: Óperentzia

Nagyon könnyű a folkhoz és a népi énekekhez szarul nyúlni, hogy abból valami kínos jöjjön elő, az Óperentziánál szerencsére nem ez a helyzet. Persze így is érdemes egy kapcsolót átkapcsolni magunkban, ha a szépen fésült nyugati elektronikus zenékhez vagyunk hozzászokva, de ha kimozgunk ebből a komfortzónából, akkor nagy hangerőnél eléggé szépen el tudnak vinni a fiúk a susnyásba. Szombat, 17:30, Dragon Nest!

Félút a techno és a goa között: Techmesi

Ha fázol hipersebes psytrance cikázástól, de azért átjönnek bizonyos hangulatok, akkor bátran próbálj rá Temesi Kristóf, azaz Techmesi lüktetésére. Ne ijedj meg, ha rájössz, hogy tényleg működik! 😉 Vasárnap hajnal 2:30, Pumpui.

Spirituál zárás: Marcus Henriksson

Az alábbi szett tavalyról mindent elárul, miért kell ott lenni idén a hömpölygős maratoni kupolabúcsún. Vasárnap, 21:00, The Dome.

Published August 02, 2019.