Electronic Beats Hungary

Kolosszális Colosseum

Mindenki, aki először jár a Szigeten, vagy annak azon a részén, ahol az elektronikus zenei helyszíneket találjuk, tátott szájjal áll meg a Colosseum gigantikus faépítménye előtt, és persze vadul fotózni is kezd a telefonjával. Megértjük. A Colosseum nagyon jól néz ki, és ez még csak nem is a legjobb kifejezés, pláne, hogy az egész egyszerű faraklapokból van összerakva. A Colosseumért, meg végül is az összes fából készült pihenőhelyért és installációért a Szigeten a 2010 óta létező Hello Wood csapata a felelős. Ők álmodják meg és építik fel valamennyit, aztán mindent átköltöztetnek a Szigetre, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa, mi mindent építettek az adott évben.

A Hello Wood tehát nemcsak egy olyan közösség, melynek tagjai a fára esküsznek, hanem alkotótábor is egyben. Elsősorban szakmabelieket szólít meg, építészeket, designereket és képzőművészeket, de a laikusokat sem zárják ki a soraikból. A Hello Wood közösséget épít, tudományos és művészeti területeket integrál és tehetségeket is felkutat – de nemcsak belföldön, hanem külföldön is. Bármit is hoznak létre, mindent fából készítenek, erősen környezettudatos hozzáállással és kreatívan.

A Hello Wood által felépített Colosseum azonban nemcsak külsejében, de a belsejében folyó zenei kínálata tekintetében is pazar. Minden évben első osztályú underground (vagy az underground és mainstream határán álló) előadók lépnek fel itt. Ha az ember az elektronikusokra szeretne bulizni, akkor végignyomhatja a fesztivált úgy, hogy ki se lép a Colosseum faépítményéből. Az idei kínálatban olyanok szettjeit élvezhetjük, mint, többek között, Michael Mayer, Agoria, Mano Le Tough, Carl Craig, Marco Bailey, Henry Saiz, Guy Gerber és Matador, a Kollektiv Turmstrasse és az Advent pedig live actekkel készülnek. A jófajta természetes energia áramolni fog.

Published August 09, 2017.