Electronic Beats Hungary

Kispéntek pipa, a rendes péntek pedig még előttünk áll

TEGNAP

Ahogy az várható volt, a Rapülők 25. éves szülinapi nosztalgia tripje után fellépő Punnany Massif koncertje vonzotta talán a legnagyobb tömeget tegnap és még a lábát lógató eső sem tudta leszerelni a rajongó tömeget. Meg persze a holland Martin Garrix, mert nélkül manapság már nincs fesztivál. A legszimpatikusabb és éppen ezért legnagyobb meglepetés a Years & Years koncertje adta: sokan voltak rájuk kíváncsiak, és egészen sokaknak nőtt a szívéhez a londoni zenekar. A Telekom Electornic Beats Stage-en is rendesen pörgött a buli, mintha a világnak reggelre vége lenne, de igazából csak a kispénteki energiák dolgoztak az emberekben.

MA

Ma viszont már péntek van, és nem kicsi, hanem jó nagy. A Telekom Nagyszínpad műsorát ma az Ivan & The Parazol kezdi jóféle kis retró-rockkal, őket a brit Enter Shikari követi egy kissé zordabb, karcosabb, harsányabb zenével. Utánuk az amerikai Paramore érkezik az új lemezével, az estét pedig az ausztrál Pendulum zárja. Mit zárja? Szétcsapja!

A Telekom Electronic Beats Stage már délután 5-től pörög, és egészen reggelig, úgyhogy folyamatos lesz a partyélet, nem nagyon lesz megállás. Este 9-kor lép a pultba Karányi Dani, aki új zenékkel és műsorral lepi meg a fesztiválozókat. Nem egyedül, hanem a Bécsben élő, amerikai soul-énekessel, Big John Whitfielddel érkezik majd, akivel nem először készített közös számot.

Éjjel 1-kor lép a pultba a péntek este egyik legjobban várt előadója, a mifelénk is különösen népszerű Kalkbrenner tesók ifjabbika, a szakállas és hajjal is rendelkező Fritz. Fülbemászó, remek deep house, simogató, izgalmas énekhang, és csupa-csupa jó érzés. A német producer-DJ sosem okoz csalódást közönségének.

Az ifjabb Kalkbrenner után aztán a Deadcode megbízható csapata veszi be a Telekom Electronic Beats Stage-et. Hot X csinálja meg a hangulatot, Sanfranciscobeat tartja szinten, és Gabor Kraft pedig levezeti majd. Nagyon komoly techno, tech-house és minimal utazás vár ránk!

Aztán amikor a hajnali derengésben még kattogó, de már megfáradt aggyal leheveredünk, apró mosoly ül ki az arcunkra, mert bevillan: van még egy napunk és esténk a VOLT-on!

Published June 30, 2017.