Electronic Beats Hungary

Kik nyerték a II. Petőfi Zenei Díjat? Hát ők!

Tegnap este fél 9-kor kezdődött a II. Petőfi Zenei Díj gálaestje, ami háromnegyed 11 körül ért véget. Az este nyertese egyértelműen a Halott Pénz lett, akik a nyolc lehetséges díjból hármat vittek haza.

Már a fellépők névsora is impozáns volt. A németek friss üdvöskéje, Alle Farben mellett, hazai részről fellépett a két és félórás showműsorban a Dal akusztikus versenyének idei nyertese, Benji, a Mindenki című Oscar-díjas kisfilmben szerepelt Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola Soulair Kórusával beerősítő Halott Pénz, az Animal Cannibals tagjaiból, Denizből, Sub Bass Monsterből és a Hősökből álló Hip Hop Allstars, és zenélt még a Brains, a Lóci játszik, a NAZA, Punnany Massif Pásztor Annával és Charlie-val előadták a VOLT idei himnuszát, a Tankcsapda pedig motorosokkal érkezett a színpadra. És ne feledkezzünk el a Vad Fruttikról és a VOLT Allstars-ról (Deniz, Eckü, Herrer Sára, Hien, Járai Márk, Kama, Király Viktor, Lábas Viki, Mező Misi, Odett, Puskás Peti, Rúzsa Magdi, Szivák Zsolt, Szűcs Krisztián feat. Zävodi) sem.

A 8 kategóriában (év legjobb dala, zenekara, énekesnője, énekese, klipje, felfedezettje, koncertje és DJ-je) idén is komoly versengés vártunk. Tipp sokféle akadt, végül az alábbi végeredmény született:

Az év dala: Wellhello – #Sohavégetnemérős

Az év együttese: Halott Pénz

Az év női előadója: Lábas Viki (Margaret Island)

Az év férfi előadója: Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Az év videoklipje: Halott Pénz – Élnünk kellett volna

Az év felfedezettje: Soulwave

Az év DJ-je: Lotfi Begi

Az év koncertje: Quimby

Éleműdíjat kapott Demjén Ferenc

A díjátadó után Fatboy Slim kétórás szettje következett, ami mint máskor, úgy most is minden bulik esszenciáját hozta.

Published June 27, 2017.