Electronic Beats Hungary

KI/KI megálmodta a saját Berghain himnuszát, aztán persze meg is írta

“Hagyd a vibe-ra!”

A legjobb dolog az elektromos táncolós zenében? Hogy amikor azt hinnénk, nem nagyon lehet újat mutatni a nap alatt, hiszen már mindent kitaláltak, minden kör lefutott, minden kávé lefőtt, akkor jön valaki, és kedvesen meglengeti felénk a mutatóujját.

Pontosan ezt tette alig pár évvel ezelőtti színrelépésével a holland KI/KI, aki a trance műfaját porolta le, majd kötögette újra annak legerősebb elemeit egy mai kornak megfelelő, feszesen friss, de a legendás múltat mégis agyontisztelő kontextusban. Az eredmény: mindenféle színben villódzó, savban fürdőző, magasfeszültségű dj-szettek, ezeken át pedig meghívások sora a Bassianitól a Berghainig, a Possessiontól az Awakeningsig, a Herrensaunától a Reaktor fesztiválig (itthon a legközelebbi alkalommal az ígéretes INOTA Fesztiválon fog fellépni).

Most megjelent első szóló EP-je a saját kiadójánál, a Leave It To The Vibe, aminek a sztorija sem semmi, de előtte indítsátok el, hogy már addig is legyen valami:

A sztori pedig az, hogy a sokadik stroboszkópcsattogástól teli warehouse rave fellépése után egy hétvégén elvonult a csendes természetbe, egyedül, hogy kiürítse a fejét. És aznap éjjel álmodott.

“A Berghainban voltam, és hallottam ezt a hihetetlen trekket. Erre ébredtem fel, tehát rájöttem, hogy ez a zene még nem létezik – tudtam, mit kell tennem. Azonnal felvettem a vokált a telefonommal, és lepötyögtem a szám alapjait. Szürreális, hogy a zene szó szerint az álmomban jött hozzám, és több mint izgatott vagyok, hogy végre megoszthatom veletek.”

A címadó dal mellett két másik verzió is van, két másik megközelítéssel. Aki a Spoti helyett más platformokon mozog, vagy épp vinylt rendelne, annak itt van a többi link is a nyár (egyik) slágeréhez.

Published April 23, 2023.