Electronic Beats Hungary

Mutáns szentjánosbogarakkal tér vissza Jon Hopkins

Az intuitív, improvizáció-alapú zenélés nagymestere, a technót szinte már klasszikus zenei érzékkel művelő londoni Jon Hopkins orbitálisat ment a 2013-as Immunity című, hihetetlenül aprólékosan kimunkált albumával. Jóformán mindenhol az év végi listák előkelő helyein landolt, ő pedig ezután háttérbe is húzódott, amit meg is tehetett, hiszen olyan utórezgéseket produkált a lemezzel, olyan zenekritikusi jelzőket vonzott vele, hogy akkori alakítása a jövőben egyértelműen a kétezertízes évek meghatározó hallgatási élményei között lesz emlegetve.

Viszont Hopkins nem is bahamázni ment, hanem dolgozni a folytatáson (de csak miután a Corvintetőn is lemezbemutatózott egyet): ötödik albuma, a Singularity május 4-én jelenik meg, és hangulatfokozóként ma meg is jelent róla az első klip.

A lemezt megjelentető Domino kiadó úgy ír az anyagról, hogy annak spektruma

a rögös technótól a túlvilági kórus-zenéig, az akusztikus zongoraszólóktól a pszichedelikus ambientig terjed.

Ez alapján tehát egyenes ági folytatásra számíthatunk, és ismerve a Brian Enóval és Coldplay-jel is kollaborált producer szerénységgel megtámogatott maximalizmusát, valószínűleg ez sem lesz mellélövés, különösen, hogy ennyi éven át melózott rajta. Aki ezek után egy príma összefoglaló kis dokut szeretne megnézni emberünkről, az ugorjon át anyaoldalunkra! Itt pedig azt lehet megtekinteni, hogyan zongorázza el a Twin Peaks főcímzenéjét.

Published March 07, 2018.