Electronic Beats Hungary

Iránytű Kelet-Európa legjobb klubjaihoz 2. rész

UKRAJNA: Схема (Kijev)

Ha csak a klub Facebook fotóit és videóit nézi meg az ember, könnyen arra juthat, hogy ide egyszer mindenképpen el kell mennie, annyira erős lehet egy-egy buli. A Схема-t egy helyi arc, Slava Lepsheev alapította pár évvel ezelőtt, és a víziójában kéz a kézben járt a posztszovjet utópia a DIY-mozgalommal, az avantgárddal és a technóval. A klub elsősorban a helyi fellépőkre támaszkodik, és nem azzal akar hírnevet kovácsolni magának, hogy ki mindenki lépett már fel náluk. Az egészen határsértő zenéknek is teret engednek.

Closer (Kijev)

A Closer a Схема mellett Kijev másik neves klubja, ahova mindenképpen el kell mennie annak, aki az országba (a városba) látogat. Ukrajna egyik legfőbb DJ-exportja, a gyönyörű Nastia kedvenc helye, ide szervezi minden évben maratoni fesztiválját, a Strichka-t is. A több helyszínt magában foglaló klub egy használaton kívüli gyárépületben található, ami mindig különösen vonzóvá tud tenni egy elektronikus zenére szakosodott klubot.

SZERBIA: Drugstore (Belgrád)

Az egykori vágóhídon kialakított bulihelyszín simán pályázhatna a legbrutálisabb környezetben található klub címére. A némi gótikus beütéssel is bíró Drugstore-ba a világ minden tájáról érkeznek fellépők, elsősorban a techno szcénából, de a belgrádi zenei élet egyik kulcsfigurája, Tijana T is gyakran megfordul itt. Ha a szerb fővárosban járunk, érdemes még próbát tenni a Bivši nevű bárral is, ami a Drugstore egyik kisebb helyszíne.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

SZLOVÁKIA: Fuga (Pozsony)

Ez a hely a különféle stílusok gyűjtőhelye, és ráadásul mindenből az extrémet és a kísérletezőt keresi, legyen szó elektronikus zenéről, rockról, metálról vagy jazzről. A bulik a pincében vannak, hogy a zaj senkit se zavarjon, és van egy terasz is a megpihenésre. A Fuga sem csak koncerteknek ad helyet, de tartanak itt, beszélgetéseket, és vannak kiállítások meg egyéb művészeti események is.

CSEHORSZÁG: Endless Illusion (Prága)

Az elektronikus zenei szcéna Csehországban lassan fejlődik az utóbbi években, viszont ami előremutató csak van a cseh fővárosban, az szinte minden ehhez a kiadóhoz és promóciós csapathoz köthető. Lemezeket jelentetnek meg, partysorozatokat szerveznek, DJ cuccokat árusítanak és rádióműsorral is népszerűsítik az elektronikus zenét, elsősorban is a helyit. Főleg electróban és acidben utaznak.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Rare (Prága)

Az elveszett lelkek party-sorozata 2011 óta bolygatja fel időről időre a cseh főváros éjszakai életét. Az underground bulik fókuszpontjában olyan zenei stílusok állnak, mint a darkwave, a minimal synth, a post-punk vagy az EBM. A Rare bulik mindig más helyszínen vannak, és jól el kell merülnöd a prágai éjszakai életben ahhoz, hogy egyiket-másikat meg is találd.

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Meetfactory (Prága)

Ez az indusztriális küllemű hely régóta Prága éjszakai életének központja. Nemcsak bulihelyszín, hanem művészeti stúdiók és galéria is találhatók benne, de a fő vonzereje az elektronikus zenében és a partykban rejlik. A Meetfactory Prága Smíchov kerületében található, beékelődve az autópálya és egy pályaudvar közé, és nemzetközi nagy nevek éppúgy előszeretettel lépnek fel itt, mint a legjobb helyi DJ-k is.

Published April 19, 2017.