Electronic Beats Hungary

Sötét anyag a pesti éjszakában: Imre Kiss és Norwell közös videója

Nézd meg nálunk először, és ismerd fel az ismerős helyeket! Vannak.

Boldogok vagyunk, ha a progresszió felé lejtő hazai pályáról tudósíthatunk, és Magyarország undergroundjának két komoly tömegvonzást kifejtő producere, Norwell és Imre Kiss most ráadásul egy közös trekkjük friss klipjével ajándékozott meg minket, vagyis hát mindenkit.

Az Ad Astra című űrelektró a Farbwechsel-közeli Crisis Sound System kiadó égisze alatt jelent meg még tavaly, benne pedig egy olyan vokóderhanggal lehet találkozni, ami a britek 70-es évekbeli űrprogramjáról szól.

“Ezen túl a világegyetemben mindenhol jelenlévő, megfoghatatlan sötét anyag volt a zene inspirációja, és egyértelmű volt számunkra, hogy valamilyen formában feldolgozzuk a repülés vagy lebegés fizikai és mentális állapotát”

– mondta a videó rendezője, a további technikázásról lejjebb még beszél többet is, de a klipet addig is mutatjuk, mert utána még érdekesebb lesz a magyarázat:

A klip egyetlen vizuális ötletből nőtte ki magát, e köré építettük fel az egész történetet. A mozgókép közepén látható vizuál részhez egy valódi makett-teret hoztunk létre, erre a térre vetítettünk rá egy, a makettal önazonos (torzított) perspektívával mahináló digitális képet. Az elképzelésünk az volt, hogy erre a perspektívára az absztrakt animációt követően egy korábban rögzített képet vetítünk rá, és rejtett vágással észlelhetetlenné tesszük a kreált-vetített és a valóságos képsorok közti transzformációt. Ezzel a vizuális megoldással az volt a célunk, hogy elmossuk a határokat a valóság és a képzelet között.”

Prod. Company – 5mart.studio
Actor – Lukács Levente
Director – Mátyás Boldizsár
Dop – Szemerey Bence
1st Ac – Kiszler Dániel
Visual Artist – Maruscsák Dávid
Art Director – Erdély Janka
Stand Photographer – Lobenwein Marcell
Bts Photographers – Tóth Emese, Novák Doro
Gaffer – Szekrényi Dániel
Special grip – André Rolland
Script – Bedő Norbert

Special thanks to – Világi Bence, Csillag Péter, Fazakas Lőrinc, Juhász Benedek, LÄRM Budapest, Máté Evelyn, Szabó Erik, Világi Bence, Szende Laura, Bánhalmi Erik, Réka Kongsaysak, Lajos Nádházi és mindenkinek aki segített a készítésnél!

Published October 11, 2019.