Electronic Beats Hungary

ICR új albuma egy önterápiás utazás, és nálunk lehet megnézni az első klipet róla

Az Entrøpia című nagylemez több személyes drámát is feldolgoz, de bárki számára élvezhető, ráadásul a mostanában született egyik legérettebb hazai kísérleti elektronikai anyag.

Gál Zoltán, azaz ICR eredetileg a hazai drum & bass életből ismert, de már ott az elsők között volt, aki a sodró dobok között is elkanyarodott a komfortzónából kilépés felé.

Friss albuma – ami sorban a nyolcadik – saját bevallása szerint is a legkülönlegesebb és legfontosabb számára, mert az élet törékenységéről szól, azon belül is egy kapcsolat befejeződéséről, valamint saját betegségének, a leukémiának a leküzdéséről. Hogy értsük, mennyire személyes a lemez: egy közös nyaraláson rögzített felvétel egyik, azóta keserűen új értelmet nyert elhangzott mondata (nem szpojlerezzük el, lejjebb az album, meg kell hallgatni) éppúgy beszűrődik az egyik számba, mint a kemoadagoló zöreje.

Az egyik trekkhez most videó készült Dobos Levente által, aki ICR egyik

klasszik tengerpartos home videójából tekert ki egy absztrakt, a zene rezgését lekövető képi folyamot.

Nézés:

“A tenger idilli hullámzása és annak fehér zajba hajló torzulása között lassan elmosódik a határ, mint ahogy a strand környezetének ismétlődő hangjai, monotonitása is jelzi a megbomló nyugalmat, az entrópia kezdetet. Az albumnyitó track a megismételhetetlen közös boldog pillanatok megélésének fontosságáról szól” – tette még hozzá ICR.

Mi pedig már csak annyit teszünk hozzá, hogy mindenképp tessék beiktatni a lemezt a fejhallgatókba, mert megéri:

Published June 15, 2019.