ICR új albuma egy önterápiás utazás, és nálunk lehet megnézni az első klipet róla

Az Entrøpia című nagylemez több személyes drámát is feldolgoz, de bárki számára élvezhető, ráadásul a mostanában született egyik legérettebb hazai kísérleti elektronikai anyag.

Gál Zoltán, azaz ICR eredetileg a hazai drum & bass életből ismert, de már ott az elsők között volt, aki a sodró dobok között is elkanyarodott a komfortzónából kilépés felé.

Friss albuma – ami sorban a nyolcadik – saját bevallása szerint is a legkülönlegesebb és legfontosabb számára, mert az élet törékenységéről szól, azon belül is egy kapcsolat befejeződéséről, valamint saját betegségének, a leukémiának a leküzdéséről. Hogy értsük, mennyire személyes a lemez: egy közös nyaraláson rögzített felvétel egyik, azóta keserűen új értelmet nyert elhangzott mondata (nem szpojlerezzük el, lejjebb az album, meg kell hallgatni) éppúgy beszűrődik az egyik számba, mint a kemoadagoló zöreje.

Az egyik trekkhez most videó készült Dobos Levente által, aki ICR egyik

klasszik tengerpartos home videójából tekert ki egy absztrakt, a zene rezgését lekövető képi folyamot.

Nézés:

“A tenger idilli hullámzása és annak fehér zajba hajló torzulása között lassan elmosódik a határ, mint ahogy a strand környezetének ismétlődő hangjai, monotonitása is jelzi a megbomló nyugalmat, az entrópia kezdetet. Az albumnyitó track a megismételhetetlen közös boldog pillanatok megélésének fontosságáról szól” – tette még hozzá ICR.

Mi pedig már csak annyit teszünk hozzá, hogy mindenképp tessék beiktatni a lemezt a fejhallgatókba, mert megéri: