Electronic Beats Hungary

Hol bulizzunk most Budapesten a korona után?

Tippek, trükkök. De leginkább újranyitások.

Ahogy azt éppen egy hete megírtuk, már folyhatnak a szigorúan 500 fő alatti bulik Magyarországon a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően. Amennyire hirtelen jött a szcénának mentőövet jelentő ragyogó hír, éppen annyira nem tudtak még hamar kinyitni a táncosabb e-zenékkel is házaló ismertebb helyek, hiszen egy ilyen restartra három hónapnyi parkolópályára állás után rá kell készülni – nem lehet két nap alatt lemezlovasokat, biztonságiakat, pultosokat és technikusokat csak úgy leakasztani a legközelebbi szögről.

Várható volt, hogy a szabadtéri illegál és féllegál bulik gyorsan beüzemelődnek majd, de ezekről úgyis mindenki tudott, akinek tudnia kellett, úgyhogy mi most a fizikai helyszínekre fókuszálunk.

Csütörtöktől van rendelés a LÄRMben

Az Akácfa utcai fekete falak megkapták a zöld lámpát, június 25. csütörtöktől indul a nyitóhétvége, három napon át változatos hazai lineuppal, pénteken kizárólag női DJ-kkel, köztük a Boiler Roomos eseményünkön is szépet gurító Nyxával. A Facebook lájkszámlálója alapján elég sokan várták már ezt a baráti reopeninget. Úgy tudjuk, mindennek tetejében a létszámlimit miatt a dohányzós teraszra is kizárólag a LÄRM vendégei juthatnak ki, kvázi az egész felső szintet megkapja a klub, nem lesznek máshonnan random beeső emberek, ami örömöt, megnyugvást és safe space-t jelent. Warmupnak az ránk váró önfeledt élményekhez ezeket a podcasteket ajánljuk!

Akvárium: technóvíkend most, minden eddiginél masszívabb klubszezon ősztől

Hosszú szünet után az Akva is kinyitott – ha valaki nem kizárólag külvárosi ipari létesítményekben tud jókat menetelni, annak rögtön itt van két event is a hétvégére. “Eddig a nyár a fesztiválokról szólt, most viszont abban a különös helyzetben vagyunk, hogy a fesztiválok magyar rezidensei klubokban zenélnek” – kaptuk az infót a klub sajtósától. És hogy konkrét tények is álljanak itt: szeptember 5-én John Digweed, szeptember 19-én Patrick Topping, október 3-án pedig a Kollektiv Turmstrasse és Gheist lép fel itt. 

Best of Toldi lineup és egy vadonatfriss csapat

Új hangszórók, felújított kanapék: ennyiben már biztosan kettőpontnullásodott mindenki kedvenc mozikocsmaklubja, de megtudtuk azt is, hogy mostantól teljesen új csapat is viszi tovább a klub kulturális direkcióját. “Anélkül, hogy túl sokat elárulnék: diverzebb elektronikus, live és hip hop felhozatalra számíthat tőlünk a város a következő szezonban” – mondta nekünk a toldisokat újonnan összefogó Várkonyi André, aki a kreatív, tágra nyitott fülű és szemű fiatalokat megmozgató mhmm projektből ismerhető. A Toldi pénteken tárul fel, lesz DJ Mesterházy elektróval, Daniel Santiago Pure Lust-os lépegetővel, Adis Abbé backtobackben Vedattal, Pizza Amore sok vigyorgással és még mások. Esemény errefelé!

A Dürerbe csak később térhetnek vissza a fekete pólók

Ágoston Dani, a Dürer Kert sajtósa szerint egyelőre szoftban óvatoskodtak a nyitással, ezen a hétvégén taposás villódzó fényekre még nem lesz, dzsesszes hiphopos élőzés viszont igen, ha valakinek erre van érkezése. A következő pénteken ugyan már lesz goa, a hagyományosabb-urbánusabb klubzenékre még várni kell: “rave szeptemberben lesz legközelebb, mivel oda menekítettük a bookingokat márciusban.”

Koktéllóbálós helyzetek a Duna partján

A Pontoon teraszként már hetek óta lökdösi a lábdobokat a Lánchíd mellett, de most már mehet a tánc is, pénteken például a lávafiúkkal, aki pedig szintén a nevezett víz közelében maradna, de már június 27-én szombaton, az a klasszikus Lick The Click!-féle Sunburstre mehet az A38-ra. “Mérhetetlenül örülünk annak, hogy legalább az megtörténni látszik, hogy barátságos létszámban és légkörben, a nyár nagyobb részében még együtt tölthetjük a szombat délutánokat. Már nagyon várjuk, hogy lássunk benneteket és szabadjára engedjük kedvenc lemezeinket az Orrteraszon” – írta a három colos, DJ Crimson, Chrom és Isu.

Mindenki szórakozzon remekül!

Published June 25, 2020.