Electronic Beats Hungary

Grimes egy elborult-gyönyörű színezővel kedveskedik karácsony előtt

Az Instagramon jelentette be az ismert art-future-pop énekesnő és Elon Musk életének értelme,  hogy csinált egy színezőkönyvet, no biggie. Feltételezhetnénk, hogy a gyermekvállalás volt hatással a művészetére, esetleg az emberiség életét bolygószerte átalakító koronavírus, hogy most éppen ehhez a többnyire óvodásokat célzó műfajhoz nyúlt, de ebben az esetben legfeljebb az derülne ki, hogy nem tudjuk: Grimes eddig sem csak a stúdióban volt termékeny, hanem például az összes nagylemezének borítóját is ő dizájnolta, és merch-vonalon is szereti maga kitalálni, mi kerüljön a nevével fémjelzett ruhákra és egyebekre.

És akkor még nem beszéltünk az olyan dolgokról, mint hogy WarNymph néven megalkotta saját digitális alteregó-klónját, vagy hogy egyszercsak gondolt egyet, és áruba bocsátotta saját lelkének egy darabját egy szerződés formájában. És most itt a Grimes-színező, amiben ilyen oldalakat lehet megtölteni kedvenc árnyalatainkkal:

És csak hogy véletlenül se álljon itt meg a történet, a Miss Information címet viselő könyvecskében helyet kapott egy mesterséges intelligencia által írt vers is, annak ellenére, hogy Grimes és Elon Musk is felhívta már korábban a figyelmet arra, hogy az AI okozhatja az emberiség vesztét. Persze az énekesnő októberben már egy AI-generálta altatódalt is bemutatott, azzal a magyarázattal, hogy a legtöbb altatódal sajnos nem más, mint “céltalan szar.”

A színező-kifestőt Magyarországra egyelőre sajnos nem lehet megrendelni, de ha van egy Angliában élő haver, akkor őt akár már el is lehet kezdeni nyaggatni. Addig meg üvölthet a művésznő legutóbbi, a klímaváltozás istenségéről szóló albuma:

Published November 29, 2020.