Electronic Beats Hungary

Futó ló emoji, techno újhullám: ezeken a bulikon galoppozz áprilisban!

Tavaly megindult a főváros legáramvonalasabb programajánló oldala, a Telekom Spots, ahonnan az Electronic Beats kurátori csapata minden hónapban összeszedi a legizgibb eventeket. Mutatjuk, merre érdemes indulni ebben a rügybontogató hónapban, ha táncra, kísérleti elektronikára, vagy egy új kedvenc zenekarra vágysz!

Szombaton a Turbinában indul a hónap, a trance berlini mágusával, aki először látogat Budapestre. Hazulról Technokool, Balaräm és természetesen a két házigazda, slym és szoliver szupportál.

A techno veryújhullám talán legfigyelemreméltóbb karaktere, a Maison Close Records társalapítója az AETHERben.

80-as évek ravekultúráját idéző hepaj DJ-k, live szettek és zenekarok társaságában. Azok, akik a kornak megfelelő szerelésben érkeznek kedvezményt is kapnak a belépőből.

Friss sorozat egy interneten felnőtt szervezőcsapattól. Ahogy mindig, most is külföldi vezetéssel: DJ Fingerblast, Peggy Viennetta, Trancey Beaker és Spinee a Gólyában egy hazai team kíséretében.

A Free Sequence kiadó live ambient eseménysorozatának következő állomása a Trafóban, a szerb acélgyárból inspirációt merító Abul Mogard és az új lemezét bemutató Zságer Balázs szereplésével.

A freetekno gyorsabb, vadabb és punkabb mint a “rendes” techno, a nekik dedikált bulik, a free party-k pedig a mai illegálrévek nagy forradalmi előképei a 90-es évek elejéről, amikor anarchisták és squatterek engedély nélkül szerveztek bulikat messzi mezőkre. Mivel ez a típusú zene többnyire tényleg csak ezeken a messzi mezőkön szól, a Turbinások úgy döntöttek, legyen megmutatva a város falain belül is, még ha itt nincs is mező. Hangfalak viszont vannak!

Jeles nemzetközi ünnepen bútorozik össze a KATT és a Kommenzi, hogy Niac és Bekø, Krudy C és Switch Nollie és a Pizza Amore társaságában feledjük el Babylon negatív energiáit.

Két év után visszatér a NoFearhez a psy-tek sámán, akinek tevékenységét alapvetően a futó ló emodzsi mutatja be. Komoly kardióra készülni érdemes!

A KERET blog már sokadik éve rendezi meg tehetségkutatóját, ahol olyan produkciók tűntek fel mint Krúbi, a Carson Coma, vagy Sisi. Idén Áprilisban minden szerdán négy új előadó áll a Gólya színpadára, 24-én pedig a Szelektor idei shortlistese, Csinszka is fellép.

Szociálisan mindenhol:

Published April 05, 2024.