Electronic Beats Hungary

A fényből megyünk a sötétbe: programok a jövő hétre

Babé Sila – szeptember 21., Instant

Barbara Stahl az utóbbi pár évben tűnt fel az elektronika az rnb és az ambient között egyensúlyozó dalaival, de énekelt Antilope Kid producer pár számában is. Aztán egymásra találtak a fiatal producerrel, High Love-val, akivel az énekesnő a tavalyi albumát is készítette, meg az ideit is nagyrészben, ami azonban már Babé Sila néven jelent meg. Ha szereted a füstös, melankolikus, elektronikus soul-rnb-t, akkor itt a helyed.

Sena – szeptember 21., Kobuci Kert

Az Irie Maffia énekesnőjét nem kell bemutatni. A szólóban is aktív Sena sokféle stílusból építkezik: afro, reggae, hiphop, soul és rnb, hol akusztikusabban, hol elektronikusabban előadva, hol pedig úgy, hogy a kettő egyensúlyban van tartva. És akkor még Sena döbbenetes erejű hangjáról nem is beszéltünk.

Bin-Jip – szeptember 22., A38

Andrew J DJ-producer jazzes-elektronikus zenekarának korábbi felállás Harcsa Veronikával szépen elbúcsúzott a közönségtől, az új felállás pedig most tartja első önálló koncertjét. Az öttagúvá vált Bin-Jipbe egyfelől visszatért a kütyüs-szintis-zongorista Kaltenecker Zsolt, aki hozta magával Lantos Zoltán hegedűst, másfelől pedig két új énekesnő is érkezett: Pátkai Rozina és Mózes Tamara. A koncerten, ahol a Passed lesz az előzenekar, a vetítésről pedig a Kiégett Izzók gondoskodnak, a harmadik, nemsokára megjelenő Violectric című albumát mutatja be a zenekar.

Terence Fixmer – szeptember 22., Akvárium

A karrierjét két évtizeddel ezelőtt elkezdő francia technolegenda a keményebb-karcosabb zenéket kedvelőknek ajánljuk. Sokat elárul Fixmer zenéjéről, hogy arra hatással volt az EBM (Electric Body Music) is, majdnem olyan fontos összetevője, mint a techno. A Hollandiában élő producer stílusát szokták is TBM-nek (Techno Body Music) nevezni.

https://www.youtube.com/watch?v=6L2kaVG5INk

Shall Not Fade – szeptember 22., Toldi Klub

A Nightdrive-osok erősen kezdik az őszi-téli szezont, napjaink egyik legizgalmasabb brit kiadója, a Shall Not Fade művészeit hozzák elnekünk, szám szerint hármat: DJ Boring, X-Coast és KGW. House, techno, deep és némi acid teszi majd az estét feledhetetlenné, mi legalábbis ebben bízunk.

Nick Warren – szeptember 23., Akvárium

Nick Warren akkora legenda az elektronikus zenében, hogy csak nagyon kevesekkel lehet egy lapon említeni. A kultikus Global Underground sorozatban 8 lemezt adott ki, amivel csúcstartó. Köztük van az 1999-es Budapest is, amivel felkerültünk végleg az elektronikus zene nagy nemzetközi térképére is. Jodi Wisternoffal közös zenekara, a Way Out West idén egy egészen jó albummal jelentkezett, bár most nem ezzel, hanem lemezlovasi minségében érkezik – úgyhogy azért biztos játszik majd róla egy-két számot.

Volkova Sisters – szeptember 23., A38

Berger Dalma, Sándor Dani és Kovács Gergely triója ritkán lép fel Budapesten, sőt itthon is, mert nem mindenki él Magyarországon közülük, úgyhogy minden egyes koncertjük ünnepnek is felfogható. Súlyos, hol indusztriálba, hol experimentálba hajló elektronikus zenéjük durva mélyfúrás a lelkünk mélyére, egészen a tudatalattiba, úgy, hogy fájjon, de mégis jól essen. Előzenekar a Terra Profonda, ami ugyan nem elektronikus zene, de hasonlóan izgalmas, mint a Volkova.

https://www.youtube.com/watch?v=p_2KR7B8NH0

Published September 16, 2017.