Electronic Beats Hungary

Élőben minden más: bemutatjuk a Toon FX zenekart

A megalakulás óta eltelt egy év alatt a budapesti Toon FX gyűjtötte az erőt és az inspirációt, formálta sajátos stílusát, írta a számokat, amiket szorgosan pakoltak ki, többek között a Youtube csatornájukra is, hogy amikor idén ősszel kiállnak a közönség elé, ne egy ismeretlen zenekart hallgasson a közönség. Drum&bass zenéjüket abszolút élő hangzás jellemzi, amit egy dobos (Kálovits Bálint), egy basszusgitáros (Drunken Iguan), egy gitáros-sampleres (Szauer István) és egy énekes-trombitás MC (Tarnóczi Balázs) állít elő.

Bár a fő csapásirány a drum&bass, számtalan stílussal keresztezik azt: dubbal, elektróval, rockkal, metállal, reggae-vel, dubsteppel, diszkóval és funkkal. Ha zenei párhuzamot kell találni, a Pendulum, a Prodigy vagy a Brains neve ugorhat be, de a Toon FX nem ezeknek a zenekaroknak a klónja, hanem önálló entitás, saját utat járnak.

A Toon FX eklektikus zenéje lüktető, energikus, pozitív és bulizós zene. Dalaikat okos és kritikus szövegek árnyalják és emelik ki az egyszerű, de nagyszerű, hatásos party-számok közül.

A stúdiózás hosszú hónapjai után, amiből Szántó Sándor hangmérnök is alaposan kivette a részét, a Toon FX végre megcélozza a koncerthelyszíneket is, elvégre ha már élőben vesznek fel d&b számokat, azt érdemes élőben is bemutatni.  A saját számokon túl pár feldolgozás is belefér majd a repertoárba: többek között a Prodigy Smack my bitch up-ját is előadja majd a zenekar, ami már most izgalmasan hangzik.

Amíg kiderülnek az első koncertek részletei, addig is érdemes barátkozni velük, amit megtehetsz a zenekar Youtube csatornáján, vagy csatlakozhatsz követőik közé Facebookon. Mi már megtettük, most rajtatok a sor, aztán pedig a Toon FX-en. Fogadni mernénk rá, hogy jó barátok leszünk.

Published August 21, 2017.