Electronic Beats Hungary

Elmélyült dallamok randevúznak a techno pulzálásával a Freakin’ Disco új kislemezén, ami a 2020 nevet viseli

Hogy rögtön a lényeg közepébe nyessünk: a zenéjével az univerzumot olykor egészen végtelenné tágító zenekar friss EP-jének neve nem az év furcsaságaira vagy nehézségeire utal, hanem saját bevallásuk szerint sokkal inkább arról szól, hogy visszaidézzék a koncertek spontán, kézdobálós szabadságát.

Az alábbi öt számból hármat a tavaly év végi látványos vizuálokkal is megspékelt Trafós koncertjükön játszottak először élőben, a számokat itt lejjebb videóformában rögtön lehet is indítani, és képzeletben ott lenni (nagyképernyőre kihelyezést, nappaliban lámpalekapcsolást javaslunk). Emellett az NKA támogatásával megjelenő 2020-ra két remix is felkerült a This Time című számhoz, amiket tavasszal a csapat Bandcamp-oldalán mutattak be. 

A 2020 EP-ről Szabó Sipos Ágoston, a zenekar dobosa mesélt: „Egy olyan évben, amikor nagyon kevés lehetőség volt játszani, és iszonyatosan hiányzott a koncertezés nekünk is meg a közönségnek is, visszaidézzük, hogy milyen volt személyesen találkozni a Trafóban 2019 végén.

Az élő zene erejét nem szabad elfelejtenünk!

“Ráadásul ez a három szám ebben a verzióban lesz először meghallgatható. Persze azért nem árt néha elmélyülni saját magunkban, újraértelmezni egy-két dolgot. Andris és Gábor csinált két teljesen eltérő megközelítésű remixet ugyanarra a számra. Szóval három Trafós live, meg két This Time remix. Viszlát 2020!” 

És bár koncertekből nem apró hiány volt idén, a zenekar körül egyáltalán nem állt le az élet. A csapat Steve Dub producerrel – aki korábban a The Chemical Brothers-zel, a The Prodigy-vel és az UNKLE-el is együttműködött – dolgozik a jövőre megjelenő új zenén. Emellett a Freakin-tag Keresztes Gábor filmzenéje is ott lehet az Oscar-gálán, ugyanis ő szerezte a Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre zenéjét.

Ujjak csuriban, új EP a Spotin is:

Published December 04, 2020.