Electronic Beats Hungary

Elektronikus zenei fesztiválok Európában, amiket a legjobban bírunk / 2. rész

Kappa FuturFestival

A torinói technofesztivál még aránylag fiatal, 2010-ben indult, pontosabban a 2009-es év szilveszteri-újévi partyja, ahol az ezen az estén a Juliette Lewisszal kiegészült Groove Armada volt a fő fellépő. Ez egyben nyitóesemény is volt: új évtized, új fesztivál. A Kappa Futur azóta kinőtte magát, a nívósabb európai elektronikus nyári fesztiválok mellett emlegetik. Mindössze kétnapos, ami idén július 8-9, de olyan erős a line up (idén, többek között, lesz Jamie Jones, Kölsch, a Masters At Work, Sasha & John Digweed, Dixon, Maceo Plex, Mano Le Tough és a Tale Of Us is), hogy az ember jobb, ha ezt a 48 órát végigbulizza. Megéri!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Melt!

A legizgalmasabb és egyben legjobb (és még lehetne sorolni a dicsérő jelzőket) német elektronikus zenei fesztivál idén 20 éves. A Melt egy Ferropolis nevű helyen, a “vas városában” található, ami egy volt hajógyár és múzeum, ahol ott maradtak a hajótestek és a hatalmas építő gépek, amiket aztán élelmes német művészek óriási rovarszobrokká alakítottak át. Ebben a posztapokaliptikus, ipari tájban zajlik a fesztivál, idén július 14-16 között. A line up minden évben hosszú és lenyűgöző, most csak pár név, hogy neked is leessen az állad: M.I.A., The Kills, Bonobo, Richie Hawtin, Modeselektor, Sampha, Warpaint, Agoria, Glass Animals, Soulwax, Daniel Avery, Ellen Allien, Kate Tempest, Rampue, Recondite, Whomadewho, Zebra Katz és Tom Misch.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Dimensions / Outlook

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Listánkat pedig nem egy, hanem két fesztivállal zárnánk, amelyek a horvátországi Pulában kaptak helyet és pár nap különbséggel zajlanak. A techno-house Dimensions a fiatalabb, 2013 óta létezik, és az van korábban is, idén augusztus 30. és szeptember 3. között. Ezt követi szeptember 6-10. között a tört ütemekre szakosodott, 2008 óta működő Outlook. A környezet paradicsomi, úgyhogy, aki bevállalja mindkettőt, annak felér egy jó kis nyaralással. A Dimensions többek között őket hozza el idén: Grace Jones, Theo Parrish, Floating Points, Daphni, Goldie, Gilles Peterson, Joy Orbison, Mala, Jonwayne, Telefon Tel Aviv, dBridge és még kábé 50 név. Az Outlook se lesz rossz, csak páran a rengetegből: Dizzee Rascal, Shy FX, Ghostface Killah, Roots Manuva, DJ Marky, General Levy, Calibre, Dub Phizix, Mungo’s Hi Fi, Sam Binga, Wiley és Congo Natty.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published June 20, 2017.