Electronic Beats Hungary

Elektronikus zenei fesztiválok Európában, amiket a legjobban bírunk / 2. rész

Kappa FuturFestival

A torinói technofesztivál még aránylag fiatal, 2010-ben indult, pontosabban a 2009-es év szilveszteri-újévi partyja, ahol az ezen az estén a Juliette Lewisszal kiegészült Groove Armada volt a fő fellépő. Ez egyben nyitóesemény is volt: új évtized, új fesztivál. A Kappa Futur azóta kinőtte magát, a nívósabb európai elektronikus nyári fesztiválok mellett emlegetik. Mindössze kétnapos, ami idén július 8-9, de olyan erős a line up (idén, többek között, lesz Jamie Jones, Kölsch, a Masters At Work, Sasha & John Digweed, Dixon, Maceo Plex, Mano Le Tough és a Tale Of Us is), hogy az ember jobb, ha ezt a 48 órát végigbulizza. Megéri!

Melt!

A legizgalmasabb és egyben legjobb (és még lehetne sorolni a dicsérő jelzőket) német elektronikus zenei fesztivál idén 20 éves. A Melt egy Ferropolis nevű helyen, a “vas városában” található, ami egy volt hajógyár és múzeum, ahol ott maradtak a hajótestek és a hatalmas építő gépek, amiket aztán élelmes német művészek óriási rovarszobrokká alakítottak át. Ebben a posztapokaliptikus, ipari tájban zajlik a fesztivál, idén július 14-16 között. A line up minden évben hosszú és lenyűgöző, most csak pár név, hogy neked is leessen az állad: M.I.A., The Kills, Bonobo, Richie Hawtin, Modeselektor, Sampha, Warpaint, Agoria, Glass Animals, Soulwax, Daniel Avery, Ellen Allien, Kate Tempest, Rampue, Recondite, Whomadewho, Zebra Katz és Tom Misch.

Dimensions / Outlook

Listánkat pedig nem egy, hanem két fesztivállal zárnánk, amelyek a horvátországi Pulában kaptak helyet és pár nap különbséggel zajlanak. A techno-house Dimensions a fiatalabb, 2013 óta létezik, és az van korábban is, idén augusztus 30. és szeptember 3. között. Ezt követi szeptember 6-10. között a tört ütemekre szakosodott, 2008 óta működő Outlook. A környezet paradicsomi, úgyhogy, aki bevállalja mindkettőt, annak felér egy jó kis nyaralással. A Dimensions többek között őket hozza el idén: Grace Jones, Theo Parrish, Floating Points, Daphni, Goldie, Gilles Peterson, Joy Orbison, Mala, Jonwayne, Telefon Tel Aviv, dBridge és még kábé 50 név. Az Outlook se lesz rossz, csak páran a rengetegből: Dizzee Rascal, Shy FX, Ghostface Killah, Roots Manuva, DJ Marky, General Levy, Calibre, Dub Phizix, Mungo’s Hi Fi, Sam Binga, Wiley és Congo Natty.

Published June 20, 2017.