Electronic Beats Hungary

Lehengerlő DJ-maratonnak ad helyet a szeptemberi Telekom Electronic Beats Festival

Ahogy az már mindenkivel szembejöhetett a Facebookon, szeptember 13-15. között végre ismét Telekom Electronic Beats Fesztivál a fővárosban, egy kifejezetten szép háttér előtt: a dunai panorámás Várkert Bazárban ütjük nyélbe kétnapos menetünket, amiről végre azt is eláruhatjuk, hogy milyen fényesen csillogó nevek világítják be nekünk ott és akkor az ősz közepét. Hagyjuk is a forró kondért kerülgető smalltalkot, itt a lényeg:

Ben Klock már biztosan itt lesz köreinkben

Rezzenjen minden fekete pólókkal teleaggatott gardrób: a legszabadabb klubéjszakák intézményesült célállomásának, a Berghainnak vezér-rezidense jön és játszik. Ben Klock olyan a technónak, mint a denevérember-jel Gotham City felett: szimbólum, iránytű, az egyik első név, aki a műfaj kapcsán 2018-ban az eszünkbe juthat. És ugyan a szúrós tekintetű nyugat-berlini sosem finomkodik, műsorába mégis képes belopni azt a művésziességet, sőt, érzelmeket, amiket elsőre nem feltétlenül kapcsolunk a technóhoz. Generációjának egyik legkeresettebb DJ-jévé maratoni szettjei avatták, itt pedig remélhetőleg mindenki úgy érzi majd a fellépése után, hogy lefutott minimum egy félmaratont.

Hömpölygő stafétaátadások: Âme B2B Dixon

Ők azok, akikhez valószínűleg nem kéne semmit fűznünk, de az illendőség megkívánja, mi pedig szívesen tapasztunk hozzájuk is plasztikus jelzőket. Úgy mint: hosszasan spirálozódó utaztatások, epikus építkezések, hatásvadász csúcsok indokolatlan tömkelege helyett mérsékelt habzással időzített jutalmazások – vagy simán csak megismételhetetlen közös szettek.

Az Âme-duó és Dixon együtt alapították a szakma által azóta pajzsra emelt Innervisions lemezkiadót, aminek filozófiája szettjeiken is szépen tükröződik: a funkcionális, taposós tánczenék tengeréből felmutatni valami emelkedettebbet, ami nem fél a trance-ben gyökerező érzelmes megszaladásoktól sem. Ők célzottan arra apellálnak, hogy lerakjanak a talpak alá olyan pillanatokat, amikre mindig emlékezni akarunk majd. Erre jó esélyük van most is, mert hibázni nem sűrűn szoktak, sem külön-külön, sem együtt:

A Németország-Ibiza tengelyről: tINI & ISAbella

Kevés jobb dolog történhetett a technóval és a house-zal az elmúlt években, mint a nők előretörése a stúdiókban és a DJ-pultok mögött. Ennek a folyamatnak egyik élő szobra a müncheni tINI, akinek mindössze pár év kellett ahhoz, hogy az első szárnypróbálgatásoktól eljusson odáig, hogy Loco Dice berántsa a Desolat családjába, aminek ma már teljes értékű tagja. A szőke fürtök tulaja azóta már komoly rezidenciákat gyűjtött be magának Ibizán (Ushuaia), a londoni Fuse bulikon, az olasz Cocoricón, és még a techno-nehéztüzér Marco Carola hivatalos turnépartnerévé is vált. A spanyol ISAbellával kiegészülve lendíti be a mélyről feltörő tech-rollereket:

A Žagar kozmikus vállalása

Nem titok, hogy a magyar csapat idén új albumon dolgozik, ami a zenekarvezető hozzánk intézett korábbi szavai alapján izgalmas mérföldkő lehet: Zságer Balázs szerint sokat nyitottak a zenei horizontján az Ozorás és Zeneakadémiás látogatásai, ahogyan marokkói kirándulása is, így például afrikai és arab ütőhangszerek is visszaköszönnek majd az új anyagon. Nemrég a Balaton mellett, csillaghullás alatt adtak ízelítőt az új lemezből, amit mi élőben streameltünk is, ez itt visszanézhető és hallgatható (1 óra 4 perctől):

Telekom Electronic Beats

EB.MOST – Žagar, Analog Balaton @ Badacsony

Itt persze egyáltalán nem áll meg a budapesti Telekom Electronic Beats Fesztivál őszköszöntő etapja: készülünk hajósbulival, filmvetítésekkel, friss gondolkodású hazai dizájnereket vonultató lifestyle markettel és egy különleges helyszínre telepített zenei programmal is.

Figyeljetek ide és a Facebookunkra, minden kiderül gyorsan! Jegyeket pedig itt vásárolhattok máris.

Published August 22, 2018.