Electronic Beats Hungary

Daniel Avery: ugyanaz a szív, másféle dobogás

Tíz éves lett a Drone Logic, a sokrétegű, de mégis táncos elektronikát gyártó Daniel Avery első nagylemeze, aminek örömére le is porolt három számot róla, újraértelmezte, majd kiadta őket, mint 2023 Redux Versions.

Azt mondta ezekről: “Csak sok évvel a pályám beindulása után tudtam megvalósítani az az élő show-t, amit sokáig a fejemben tartottam, így amikor végre eljött a pillanat az Ultra Truth albumom körül, tudtam, hogy egy egyedülálló áramlatot kell létrehoznom, ami magába foglalja az elmúlt tíz év zenéjét. Minden egyes számom dekonstruálásának és újraépítésének aktusa inspirálónak tűnt, különösen, amikor a Drone Logic című debütáló albumom zenéit vizslattam át újra. Ezek a redux verziók az eredetiek mellett akarnak helyet foglalni, társtételek egy másik kameraszögből, ugyanaz a szív másképpen dobbanva.”

Továbbá:

“Az album megajándékozott egy olyan kreatív élettel, amit ma is ugyanolyan izgalmasnak érzek, mint a kezdetekben. A számtalan történet, amit az évek során hallottam tőletek arról, hogy különleges pillanataitokat hogyan soundtrackelte, sőt, hogyan befolyásolta valamilyen módon az utatokat – ezek mind nagyon sokat jelentenek számomra.

“Ezért mindenekelőtt egyszerűen csak köszönetet szeretnék mondani minden egyes embernek, aki valamilyen formában végigkísérte ezen az úton, régi és új rajongóknak. A Drone Logic a szájpropagandának köszönhetően kapott lángra, és ez az izzó energia, úgy hiszem, tovább él.”

Avery azt is mondta, hogy maradjunk staytuned-ok, mert készülnek még újdonsággal a megjelenés és a tíz éves évforduló kapcsán.

Emberünk az első INOTA Fesztivál egyik headlinere is volt, amiről itt lehet képeket nézegetni:

Published December 11, 2023.