Electronic Beats Hungary

Csináljuk a cirkuszt a Szigeten!

A Szigetben az a jó, hogy többféle szórakozási lehetőséget is talál kint az ember, nem csak a zenei programok várnak a fesztiválozókra. Persze a prímet mégiscsak azok viszik, de ha beleunsz a zenébe, választhatsz mást is. Például a cirkuszt, mert a Szigeten az is van, ráadásul már a legelsőn is volt.

Persze az még az akkor virágkorát élő, hagyományos Eötvös cirkusz volt, míg a mostani pedig már a modern, performansz-, tánc- és képzőművészettel összekötött cirkusz, nagyjából az, amit a Cirque du Soleil talált ki pár évtizeddel ezelőtt.

A 25. Sziget egy minden eddiginél nagyobb cirkusszal állt elő, egy közel 1000 ember befogadására alkalmas sátorral, amit a szabadtéri színpad mellett állítottak fel, a neve pedig idén is Cirque du Sziget. A program, a negyedszázados jubileum tiszteletére minden eddiginél sokszínűbb és nemzetközibb. Délután 2-kor nyitja meg kapuját a cirkuszi sátor, és egészen éjjel 2-ig tartanak az előadások. Az ifjabb nemzedéket egy hazai csapat, a Baross Imre Artistaképző tanulói képviselik, minden nap ők kezdik a programot. A többi produkció a világ minden tájáról érkezett: Olaszországból, Chiléből, Kanadából, Spanyolországból. Olyan látványos és/vagy szellemes produkciókkal találkozhatunk itt nap, mint nap, amikért érdemes két koncert között beülni és csak tátani a szánkat a csodálkozástól, mint a gyerekek.

Ezutóbbiak közül tökéletes példa a képeken és a lenti videón is látható Cirque Alfonse társulat által színpadra állított Barbu produkció, amit egy electro-trad banda kísérő akusztikus és elektronikus zenei elemeket élőben fűzve-keverve a színpadi történések alá. A századfordulós montreali cirkusz rejtelmeit újra gondoló és értelmező Alfonse-klán bő egy órában kelt életre egy lelki szemeink előtt egy vásárteret, ahol a nézőket lehengerlő előadások, egyszerű érdekességek és váratlan meglepetések ejtik egyik ámulatból a másikba.

Published August 12, 2017.