Electronic Beats Hungary

Orosz külvárosi trash és teltházcsináló lengyel énekesnő is az ujja köré tekeri Budapestet

Harmadszor van BUSH, tehát harmadszor jött el az ideje, hogy Balkántól a Baltikumig látogassanak meg minket régiós zenei rokonok, illetve iparági szakemberek a környező országokból, akik mind egy szálig az érdekesebb könnyűzene határairól billegnek ide – és köztük természetesen egy csomóan vannak, akik gépekkel oldják meg a fülbemászást, tehát minket is érdekelnek.

És hogy titeket is érdekeljenek, ezért összeállítottunk egy menüt, hogy ne legyen kérdés, ki miatt kell november 15. és 17. között belevetődni az éjszakába. Ők azok, akik miatt biztosan megindulunk a 2018-as Budapest Showcase Hub-ra:

GOLAN: Románia elsőszámú élő e-zenei exportja

A fenti nyitófotón látható zenekar alig öt éve gyújtotta be a rakétákat, és mára már vaskos tömegek előtt zenélnek – kétszer megtöltötték például az ötezer fős bukaresti amfiteátrumot, az Arena Romanét -, akár éppen Roisín Murphy (aki mostanában ismét szárnyal hedonizmus-orientált zenékkel és klipekkel) előzenekaraként. Ha valaha is lengettél tenyeret Bonobóra, dölöngéltél Tychóra, vagy nyomtál reflexből goingot egy Moderatos facebookeseményre, akkor itt a bérelt helyed:

ROSALIE: akinek a neve soldoutot jelent a lengyel klubokban

Most éppen a Reebokkal kollaboráló fiatal lengyel divatdiktátor, nemrég az A38 színpadán bizonyított live act felállásban. A legnagyobb lengyel fesztiválok rendszeres fellépője, a klubestjeinek népszerűségét már említettük, a zsánert még nem: az újhullámos R&B platinatorkú kelet-európai ambasszadorja.

FVLCRVM: a pozsonyi, aki Mary Anne Hobs és Machinedrum figyelmét is felkeltette

Ennyi elég is volna róla. De inkább nézzétek meg az alábbi videót, ami nem csak a képi világával extraordinális, de maga a dal okkal landolt a Spotify új cuccokra reflektort irányító Fresh Finds playlistjének első helyén is, amikor kijött. Aztán meg sem állt a BBC Radio 6-ig. Azt az orgánumot is érdemes figyelni a Jai Pault idéző, levegős villanyalapok felett:

BOWRAIN: a szlovén Nils Frahm, ahogy egy magát megnevezni nem kívánó hazai szakember fogalmazott

Sokak szerint hasonlítgatni nem szép dolog, de nincs mit tenni, ha ez az emberi természet velejárója, hogy állandóan viszonyítunk. Bowrain mindenesetre szépen hozza az egyszálzongora VS elektronika VS valóságból kiszakító vizuál kombinációját, és bomlasztóan gyönyörű helyekre viszi a hallgatót, ha az hagyja.

1FLFSOAP: az elektroszving gyilkosai

Ezt ők állítják magukról, miszerint kipucolják ennek a kisujjeltartós kávéházi műfajnak a bűzét a városból. És mi ennek csak örülni tudunk. Ha pedig annak is utánajárunk, hogy a nevük one foot long fecal sandwich of audio penis-t jelent, akkor még jobban megszeretjük őket!

SHORTPARIS: nem lesz nyugalom

Vigyázat: ezek az oroszok lehetnek a ’18-as Budapest Showcase Hub legvadabbjai. Náluk sötét elektró és akusztikus sanzon, poszt-posztpunk és zajjal összecsomózott színháziasság okoz olyan zavarbaejtést, az énekes kiszámíthatatlan akcióiról nem beszélve, hogy attól egy pillanatig sem fogja senki sem teljes biztonságban érezni magát. Könnyű emésztésről szó sincs, de éppen ezért ők a lutrik, a kakukktojások, a legígéretesebb pillanatokat leszállító fellépők.

ERKI PARNOJA: az észtországi gyémántgitár

A történetmesélés se maradjon el – ebben pedig ezek a tallini srácok a legjobbak. Még akkor is, ha az elektronika elsősorban az effektpedáljaikban létezik (szintit is elővesznek azért módjával, a központban Erki és gitárja van). Aki egy teljes órás úszásra vágyik a lélek tengerében, hangozzon ez bármennyire cseppfolyósan, az semmiképp se csak ezt a klipet tekintse meg, hanem őket is, élőben.

Minden lényegi infó itt és itt olvasható az idei BUSH-ról!

Nyerjétek meg a 3 db kétszemélyes bérlet egyikét a Facebookon!

Published November 05, 2018.