Electronic Beats Hungary

Azok a csodás Telekom Electronic Beats Arénás és Colosseumbeli éjszakák

A Colosseum előtt nézzünk be a Telekom Electronic Beats Arénába is, mert időnként azért ott is megfordultunk. Elvégre ott is fellépett egy-egy olyan név, akiket bűn lett volna kihagyni.

A trance koronázatlan királya, Paul Van Dyk például mindjárt egy ilyen arc, úgyhogy jól meg kell becsülni azt, amikor eljön hozzánk. A Telekom Electronic Beats Arénában is pazar bulit csapott, dübörgött a boldog elszállás. Paul naptárja ugyan nagyon sűrű, de egy pár nappal ezelőtt posztolt fotója alapján azért most a fő prioritás új nagylemezének végső formába öntése. Reméljük, még az idén megjelenik, és az októberi Akváriumos bulin is játszani fog róla pár számot.

A fiatal holland DJ-producer, Bakermat az újsuli gyermeke, népszerű elektronikus popdalok szerzője. Ő még per pillanat a nyárra időzített, Kieszával közös új slágerével, a Don’t Want You Backkel van elfoglalva, még nincs egy hete, hogy kijöttek hozzá a friss, ropogós új remixek olyan arcoktól, mint Mat.Joe, Fred V & Grafix és Castelle.

És akkor most szaladjunk vissza a Colosseumba! A Kanadából származó, de már huzamosabb ideje Londonban élő szőke, szép háttetoválással büszkélkedő diszkókirálynő, Heidi jelenleg még választott hazájában tartózkodik, hogy aztán a hónap második hetétől Spanyolországot járja. Még október elején is ott lép majd fel.

Az izraeli techno egyik legfontosabb figurája, Guy Gerber, aki jelenleg Spanyolországban él. Ha egy pillantást vetünk a naptárjára, nála is azt látjuk, hogy folyton úton van, és alig van otthon. Új zenét utoljára év elején adott ki, és nincs is szó arról, hogy újabbal készülne, most inkább turnézik, és a világ különböző pontjain lévő dj-pultokban tölti az idejét, a partyarcok legnagyobb örömére.

https://www.youtube.com/watch?v=yO-mTqsR3Q4

A milánói Angelo Manicone és Michele Colombo, akiket korábban MiniCoolBoyz néven ismert a világ, a Colosseumba az új, Many Reasons nevű pszeudójuk alatt jöttek technót tanítani. Olyan jól sikerült a szigetes fellépésük, hogy a Facebook oldalukon még mindig egy Thank you Budapest!-es, fényképes poszt a legutolsó.

A belga DJ-producer, Marco Bailey a sötét techno ura. Ő is, mint minden nagy név, már a folyamatosan fellépők sorát bővíti, megállás nélkül és fáradhatatlanul járja a klubokat és a fesztiválokat, a világ pedig nem az a hely, ami bármelyikből is hiányt szenvedne. A Sziget után kicsit megpihen pihen, hogy aztán októberbtől újra kilépjen a fénybe, amikor is Európát fogja járni.

Akárcsak Bailey, úgy Cisco Ferreira, vagyis The Advent is gyakori vendég nálunk, bár ahogy elnézzük az elkövetkező hónapjait, idén Budapesten már nem látjuk őt ismét. De szerte Európában őt is el lehet kapni az ősszel – vagy várhatunk a következő Szigetig, hátha megint befigyel a Colosseumba.

Published September 15, 2017.