Electronic Beats Hungary

Az ember a buli mögött: Velegi Sándor (HALL, CAMPUS Fesztivál)

Velegi Sándor, a debreceni HALL létesítményvezetője és a CAMPUS fesztivál egyik szervezője válaszolt a kérdéseinkre.

Mióta foglalkozol buliszervezéssel?

Az egyetemi éveim alatt kezdtem, egy rendezvényszervező bizottságot vezettem, ami a hallgatók számára szervezett különböző típusú rendezvényeket. Ennek már több mint tíz éve.

Melyik áll hozzád közelebb: az elektronikus vagy a rockzene?

Zenei ,,mindenevő” vagyok, de például a Hans Zimmer által komponált filmzenék kimondottan a kedvenceim közé tartoznak. Mivel alapvetően egy 2000 fő befogadására alkalmas koncerthelyszín vezetését látom el, közel állnak hozzám az elektronikus zenei és az élő zenekaros produkciók is.

Ha az elektronikus zenét nézzük, honnan hívtok elsősorban előadókat? Mi az, amit a leginkább szem előtt tartotok?

Alapvetően a mainstream vonalon mozgunk, mivel a HALL a legnagyobb egybefüggő alapterülettel rendelkező magyarországi klub. Szem előtt kell tartanunk, hogy a lehető legszélesebb látogató kört szólítsuk meg a rendezvényeinkkel a gazdaságos üzemeltetés érdekében.

Hogyan látod a hazai elektronikus zenei közeget?

Úgy gondolom, a hazai elektronikus zenei közeg elég korlátozott és nagyok a minőségbeli különbségek. De mint rendezvényhelyszín igyekszünk lehetőséget biztosítani a feltörekvő új tehetségeknek.

Az elektronikus zene melyik vonulata áll közel hozzád?

A dallamosabb dolgok. A monoton zenéket annyira nem szeretem. Pár éve nagy divat volt a régi számok újragondolása, remixelése, azt nagyon bírtam, bár mostanában ez a vonal kicsit alább hagyott. De remélem a trend a jövőben újra szárnyra kap.

Egy klubban mindig történik valami, köszönhetően a felszabadult, nem józan vendégeknek. Mi volt az utóbbi idők legemlékezetesebb ilyen klubos sztorija nálatok?

Kábé egy éve történt a HALL-ban. Szerencsére a biztonsági kamerák rögzítettek, így ma is jót derülünk rajta, ha visszanézzük. Egy fiatalember, aki valószínűleg nagyon jól érezte magát aznap este, zárás után valahogy visszakeveredett hozzánk. A felvétel leginkább a Walking Dead képkockáit idézte fel bennünk.  Miután a mi kis kóborlónk hasra esett a ruhatárban, talált egy poroltót a pult alatt. Elkezdte kirángatni a biztosító pöcköt a készülékből, csak elfeledkezett arról, hogy a kiömlő cső végét magától eltartva kell tartani kifújás közben. Szegény nagyjából 30 cm távolságból halonnal arcon fújta magát. Az eset horrorként indult, aztán vígjátékba csapott át.

Hogyan látod a hazai klubhelyzetet, a különbséget egy vidéki és egy fővárosi klub között?

Ezt nagyon nehéz összehasonlítani. Vidéki klubként minden energiánkkal azon vagyunk, hogy európai színvonalat biztosítsunk a Debrecenben bulizni vágyó vendégeknek. A visszajelzések alapján jó úton járunk. A Facebook értékelésünk is ebbe az irányba mutat, ami jelenleg 4,4-es. Erre nagyon büszkék vagyunk, de persze mindent megteszünk, hogy ez a szám minél magasabb legyen. A közönségünk egyébként sokkal árérzékenyebb, mint a budapestiek, így valamivel nehezebb dolgunk van.

Milyen nagyobb szabású terveitek vannak még erre az évre?

Előttünk áll még a CAMPUS Fesztivál, az egyik fő helyszín természetesen a HALL lesz. Ez hatalmas kihívás, de a korábbi évekhez hasonlóan mindent elkövetünk, hogy helyt álljunk.

 

Published May 13, 2017.