Electronic Beats Hungary

Az elektropunktól a hangfestésig: programok a hétre

Rühös Foxi – szeptember 26. Fest;tisztít Galéria

Ez az új, alkalmi, magyar supergroup görbe tükröt tart a hazai popzene, a nagy szavak mögé bújtatott unalmas közhelyekkel és semmitmondó üzenetekkel lájkok ezreit bezsebelő előadók elé. Szűcs Krisztián (akit a Heaven Street Sevenből ismerhetünk, de közreműködött Yonderboinál is) és Baksa-Soós Attila (rockandroll novellista, dalszövegíró, újságíró) fejéből pattant ki ez az őrült és polgárpukkasztó agymenés, amit Jappán (Soerii & Poolek) segítségével öntöttek formába. Bemutatkozó lemezét egy Széll Kálmán térhez közeli galériában mutatja be az elektro-punk zenekar, akik a korai, szintipopos Bikini és Sickratman legjobb hagyományait örökítik tovább.

Blank Banshee – szeptember 27., Dürer Kert

A kanadai elektronikus előadó nemcsak zenész, de vizuális művész is. Kissé titokzatos, kissé extrém, koncertej igazi különleges falat. Blank Banshee az általunk is sokra tartott, de már eltemetett vaporwave és vaportrap irányzatok kulcsfigurája, és kíváncsian várjuk, hogyan támasztja fel és merre viszi tovább a tetszhalott vaport.

LTJ Bukem – szeptember 29., A38

Valakinek be kell még mutatni az atmoszférikus, jazzes, soulos drum&bass legnagyobb királyát, a kultikus Good Looking kiadó urát és a legendás Logical Progression mixsorozat kreatív elméjét? Ugye, nem? Egyszerűen csak ott kell lenni következő budapesti fellépésén. Törtütemeseknek kötelező program.

Fritz Kalkbrenner – szeptember 29., Akvárium

A múltkor Paul Kalkbrenner buliját ajánlottuk, most pedig a testvéréét, Fritzét, akit egyfelől nagyon szeretünk, másfelől pedig meg is interjúvoltunk a nyáron. Legutóbb a Szigeten láthattuk egyszemélyes showműsorát. Most az A38 Sátorhoz képest egy kisebb helyen nézhetjük őt újra, aztán eldönthetjük, melyik volt a jobb: ez a mostani vagy amit a Sziget utolsó napjának legvégén láttunk?

Kornél Kovács – szeptember 29., Corvin Klub

A svéd elektronikus zene egyik legszebben csengő neve az övé. Kornél magyar szülők gyermeke, és rendszeresen jár Magyarországra fellépni (meg rokont látogatni). Honfi- és zenésztársa, Baba Stiltz fogja elkísérni, és ketten együtt elég combos, technóból és house-ból épített partyt kerekítenek majd az ex-Corvin áruház tetején.

Klaudia Gawlas – szeptember 30., Corvin Klub

Abban manapság már semmi furcsa vagy szokatlan nincs, hogy a legkeményebb technót részben csajok tolják. A szőke német hölgy is ebbe a csoportba tartozik. 2013-as Zeitgeist című bemutatkozó albuma, és a Papillon című partysláger megjelenése óta lett nagyon sűrű az élete és így az időbeosztása is.

https://www.youtube.com/watch?v=KH2QYjwraVM

Forest Swords – szeptember 30., Dürer Kert

Az angol Matthew Barnes zenész, producer és képzőművész egyszemélyben, igazi fura figura, akárcsak az experimentális ízekből, dubból, hiphopból, rnb-ből és downtempo-ból szőtt zenéje. Dolgozott együtt 3D-vel a Massive Attackból és a Young Fathers-zel, készített remixet a Gold Pandának, a Wild Beastsnek, a These New Puritansnek és a Big Pinknek. Fellépése éppolyan különleges esemény lesz, mint a már említett Blank Banshee-é.

Published September 25, 2017.